Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir en god sigar i kveld

RBK-trener Erik Hamrén er strålende fornøyd etter å ha knust sine landsmenn fra Djurgården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg - Djurgården 5-0, 6-2 sammenlagt.

Etter en meget svak førsteomgang, tok Rosenborg seg sammen i den andre og knuste Djurgården 5-0, og er dermed videre til 1. runde i Uefa-cupen.

Laget fra Stockholm hadde det beste utgangspunktet med en 2-1-ledelse i bagasjen fra første kamp, men Rosenborg taper sjeldent avgjørende kvalikkamper til Europa. På de siste 13 årene har trønderne røket ut kun én gang, mot Deportivo La Coruna i kvalifiseringen til Champions League i 2003.

Derfor var det en strålende fornøyd RBK-trener Erik Hamrén Dagbladet.no møtte på Lerkendal etter kampslutt.

- I kveld blir det en god sigar. Vi sliter litt i den første omgangen, men jeg er veldig fornøyd med det som skjer etter pause. Det var viktig å score det første målet, og så kom ketchup-effekten, sier svensken.

Steffen Iversen ble tatt ut på landslaget igjen tidligere denne uka, etter at han ble sendt hjem fra forrige samling på grunn av en bytur som endte med forsovelse.

Han beviste mot svenskene at hans giftighet kan bli viktig for Norge framover.

- Det var moro å score tre, det hjelper alltid for en spiss å score mål, sier Ivers om hat tricket.

HAT TRICK: Steffen Iversen scoret tre ganger mot svenskene. To ganger var han iskald fra krittmerket. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
HAT TRICK: Steffen Iversen scoret tre ganger mot svenskene. To ganger var han iskald fra krittmerket. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Sjansefattig start

Hjemmelaget, som stilte med samme mannskap som mot Brann på søndag, bortsett fra at Øyvind Storflor fikk sjansen på bekostning av Abdou Razack Traorè, startet kampen friskt.

Etter fem minutter spill satte Steffen Iversen ballen i mål etter et flott innlegg fra Marek Sapara, men han ble avblåst for offside. Her kunne trønderne fått en kjempestart!

Det var en nokså tam og sjansefattig førsteomgang på den klissvåte Lerkendal-matta.

Rosenborg fikk avfyrt noen skudd fra distanse, men Djurgården-keeper Touray stod i veien.

Djurgårdens målscorere i det første oppgjøret, Johan Oremo og Enrico Nazarè, var også farlig frampå ved et par anledninger, men det ble aldri noen hundreprosentsjanser ut av det.

Etter 43 kjedelige spilleminutter løsnet det endelig for Rosenborg. Svenske Mikael Lustig slo et perfekt innlegg fra høyre og inne i feltet raget Steffen Iversen høyest, og 1-0 til Rosenborg, som også var pauseresultatet.

- Vi må ikke bli forsiktige og legge oss bakpå. Vi må gå for nummer to og prøve å punktere kampen, var sportsdirektør Erik Hoftuns kommentar til TV 2 før lagene gikk ut til de siste 45 minuttene.

image: - Det blir en god sigar i kveld

Hat trick av Ivers

Rosenborg-spillerne gjorde som sportsdirektøren fortalte, og 56 minutter ut i kampen var innbytter Traorè centimetre unna å gi hjemmelaget 2-0 etter et presist innlegg fra Sapara på høyrekanten. Ti minutter senere var nok en gang en av Rosenborgs innbyttere på farten. Steffen Iversen slo et innlegg fra venstre, og på den bakre stolpe kom Didier Konan Ya løpende i en voldsom fart, og han satte ballen enkelt i mål. 2-0 til Rosenborg!

Minutter etter var Per Ciljan Skjelbred på farten inn mot svenskenes 16-meter, og etter å ha driblet seg forbi et par mann, ble han felt og Rosenborg fikk straffe. Steffen Iversen satte ballen iskaldt i mål og 3-0 til hjemmelaget, som nå virkelig var på god veg videre i UEFA-cupen.

I 72. spilleminutt tok det helt av på Lerkendal da Per Ciljan Skjelbred definitivt punkterte kampen ved å sette inn dagens fjerde scoring etter et overraskende skudd som Touray rotet i mål.

Og ikke nok med det; fire minutter før full tid fikk Rosenborg sitt andre straffespark for kvelden. Nok en gang var Steffen Iversen iskald, og satte inn 5-0, og ydmykelsen var et faktum.

- Jeg er kjempefornøyd med andreomgangen. Da var det mye positivitet i laget, og vi scoret på sjansene. Nå satser vi på gruppespillet i Uefa-cupen, sier Alexander Tettey.

SCORET MED KINNET: Her sender Steffen Iversen Rosenborg i ledelsen.
DEILIG SEIER MOT LANDSMENNENE: Erik Hamrén var høyt oppe etter triumfen mot Djurgården.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!