Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir en helsikes fest på Sarpsborg Torg i kveld!

Lillebror Sarpsborg 08 er blitt storebror og spiller i Tippeligaen neste sesong.

HELTENE FRA ØSTFOLD: Jubelscener etter Sarpsborg 08 rykket opp til tippeligaen etter kampen mot Alta søndag ettermiddag.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
HELTENE FRA ØSTFOLD: Jubelscener etter Sarpsborg 08 rykket opp til tippeligaen etter kampen mot Alta søndag ettermiddag. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Sarpsborg 08 - Alta 4-0, Bryne - FFK 2-2

(Dagbladet): Sarpsborg 08 har bare halvproffe spillere som studerer eller jobber ved siden av fotballen.

Det har de neste år også, men da spiller laget i Tippeligaen.

Dagens opprykkskamp mot bortesvake Alta, som ikke hadde noe annet enn æren å spille for, ble en ren transportetappe for sarpingene. De som hadde fryktet at Sarpsborg skulle la seg prege av studens alvor tok grundig feil, for med 4-0 rykket de ikke bare opp - de gjorde det med stil.

Samtidig greide Fredrikstad bare 2-2 i sin kamp på Jæren. Dermed er det Sarpsborg 08 som er «storebror» i Østfold neste år, om ikke FFK greier brasene i kvaliken.

Da dommeren i Sarpsborg blåste av to minutter på overtid eksploderte de 5000 på stadion i glede, og fyrverkeri ble sendt opp på høylys dag. Spillerne tok på seg ferdiglagde gulltrøyer - for nå blir det Tippeliga i det som tradisjonelt har vært en hockeyby.

- Det blir en helsikes fest på Sarpsborg Torg i kveld, lover Sarpsborg-trener Roar Johansen overfor NRK.

I fjor sommer var laget 15 minutter unna skifteretten. I år er det ett av fire lag i våre to øverste divisjoner som går med overskudd.

Mange var skeptiske da Roar Johansen, som en tidligere keepertrener i Moss, overtok hovedansvaret da klubben lå med brukket rygg. Men det er blitt en suksesshistorie.

- Det har vært et eneste stort eventyr. Vi gjorde noen grep i fjor sommer, og gutta løp rundt og samlet inn penger for at klubben skulle overleve. Vi hadde det gøy på trening, begynte å få resultater, og det bare bygde på seg. Helt utrolig.

- Hvordan skal dette ende neste år?

- Det har jeg ikke lyst til å svare på. Nå skal vi bruke en dag eller to på å kose oss. Akkurat nå er det ikke tid for store analyser. Vi har vunnet 4-0 og er i Tippeligaen neste år, sier Johansen.

Alta holdt følge i 24 minutter. Da scoret tidligere FFK-spiller Michael Røn med en heading fra fire meter etter gnistrende forbarbeid fra Martin Wiig.

Da Sarpsborg fikk en svært billig straffe like før pause, etter at en Alta-spiller fikk et skudd i en arm som lå nesten helt inntil kroppen, kunne Morten Giæver sendte vertene i garderoben med komfortabel ledelse.

Etter pause scoret samme mann fra straffemerket igjen, etter at Øyvind Hoås ble felt, og den avgjørelsen var det ingenting å si på. Kvarteret før slutt satte Røn punktum med en volleysuser fra 10-11 meter.

- Tenk å få tippeligafotball i Sarpsborg etter 36 år, sier en gråtkvalt styreleder Geir Lilletvedt.

For øvrig det samme året som Richard Nixon gikk av som amerikansk president etter Watergate-skandalen og Norges bidrag i Melodi Grand Prix, «Hvor er du?» med Anne-Karine Strøm, fikk tre poeng og endte på delt sisteplass.

- Å rykke opp var en drøm jeg ikke turte å håpe skulle gå i oppfyllelse, sier styrelederen.

Øyvind Hoås, også han med fortid i Fredrikstad, var et eneste stort smil etter kampslutt.

- Jeg er veldig glad. Vi gjør ikke noen stor kamp, men vinner 4-0 og er i Tippeligaen. Det er en merkelig følelse.

- Surrealistisk?

- Veldig surrealistisk. Dette hadde jeg ikke ventet i det hele tatt. Jeg hadde håpet vi skulle kjempe i toppen, men trodde ikke på direkte opprykk. Dette er stort, sier han til NRK.

- SURREALISTISK: Øyvind Hoås har vanskelig for å fatte at Sarpsborg 08 er tilbake i eliteserien etter 36 år. 
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
- SURREALISTISK: Øyvind Hoås har vanskelig for å fatte at Sarpsborg 08 er tilbake i eliteserien etter 36 år. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling