GENERALPRØVEN: Manchester City og Liverpool møttes i ligaen forrige uke, og her setter James Milner inn 3-0 på straffe. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
GENERALPRØVEN: Manchester City og Liverpool møttes i ligaen forrige uke, og her setter James Milner inn 3-0 på straffe. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

- Det blir en intens og underholdende kamp

Kl. 20.45 ser du City - Liverpool på Dagbladet.no.

• Kjøp billett her: Manchester City - Liverpool fra kl. 20.40

(Dagbladet): Sist var det selveste El Clasico.

I kveld står en ligacupklassiker på menyen hos Canal+ og Dagbladet.no.

I et nyopprettet Carling Cup-studio kan du følge kampen fra tribunen og kjøpe billett til Canal+-sendingen til første semifinale i ligacupen, direkte fra Manchester.

Sportssjef Kenneth Fredheim i Canal+ håper på et stort publikum både på TV og nett.

Prestisje - Hvilke forventninger har du til kveldens ligacupsemifinale?

GERRARD FRA START? Steven Gerrard kom inn som reserve mot City i ligaen, nå spekuleres det på at kapteinen er på banen fra start for Kenny Dalglish i kveld. Foto: AP/Tim Hales
GERRARD FRA START? Steven Gerrard kom inn som reserve mot City i ligaen, nå spekuleres det på at kapteinen er på banen fra start for Kenny Dalglish i kveld. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

- Forventningene er enorme. Jeg tror det blir en meget intens og underholdende affære, med stor prestisje. Liverpool har imponert meg i ligacupen. De framstår under Kenny Dalglish med en herlig entusiasme og glød. Og det trenger de mot City borte.

- Hvilke spillere kan bli helt avgjørende?

- City har så mange matchvinnere, og jeg tror at dette blir til de grader et klassisk cupoppgjør. Da er det gjerne hardtarbeidende spillere som avgjør. Men det er litt ulikt med to semifinaler, slik at det ikke er så mye villt tut og kjør i kveld.

- Hvor alvorlig tar disse to lagene ligacupen?

- At Liverpool tar ligacupen på fullt alvor er det ingen tvil om, det er en turnering de har sjanse til å inne. Når du har kommet så langt tror jeg begge klubber virkelig ønsker å vinne, og komme til Wembley. Og det er tilsynelatende ikke en så skremmende motstander som venter, i Crystal Palace eller Cardiff. Det blir nesten en finale mellom City og Liverpool.

Moral mot United - Hva trenger de to lagene av resultater før returen på Anfield 25. januar?

TABBEMÅL: Sergio Agueros langskudd sneik seg under Liverpool-keeper Pepe Reina. Foto: AP/Jon Super
TABBEMÅL: Sergio Agueros langskudd sneik seg under Liverpool-keeper Pepe Reina. Foto: AP/Jon Super Vis mer

- Liverpool bør ikke ligge under med flere mål etter kveldens kamp, og det tror jeg ikke skjer heller. De bør ikke ha mer enn ett å ta igjen, men Liverpool er Liverpool i sine stunder - fortsatt. Og foran The Kop me den gjengen i ryggen kan de få til de mest utrolige ting.  Jeg tror City er komfortable med et par måls ledelse, men vil være fornøyde også bare med seier. De har selvtillit og er trygge på det de gjør. De viste moral mot United søndag.

- Hvem tror du går videre til finalen på Wembley 36. februar?

- Jeg synes City er en liten favoritt, men det faktum at Liverpool har hjemmekamp sist gjør at det er helt åpent. City er ørsmå favoritter, men det er kron og mynt hvem som går til finalen.

Begrenset antall billetter Tidligere C Sports-sendinger på Dagbladet og øvrige nettaviser har ikke alltid vært vellykkede. Danmark - Norge gikk i svart i september og Canal+ beklaget og tilbakebetalte penger til web-titterne i november.

Siden har sendingene fra ligacupen og La Liga gått ganske så smertefritt, slik at kanalsjef Erlend Wathne i C More er trygg på positive opplevelser for billettkjøperne i kveld.

Det vil alltid være en fordel å logge seg inn tidlig, i god tid før kampstart kl. 20.45. Som under El Clasico-sendingen er billettantallet til matchen begrenset.

HELT ÅPENT: Canal+-sjef Kenneth Fredheim mener Manchester City bare er ørsmå favoritter til å ta seg til Wembley. Foto: Canal+
HELT ÅPENT: Canal+-sjef Kenneth Fredheim mener Manchester City bare er ørsmå favoritter til å ta seg til Wembley. Foto: Canal+ Vis mer

- Vi har et A-lag av teknisk personell, de kommer til å følge sendingen lenge før kampstart og utover. Alle som logger seg inn via Dagbladet og opplever hickups under innlogging eller avspilling, vil kunne komme i direkte kontakt med våre folk med en e-post til webtvtech@canalplus.no, sier Wathne.

NIKK: Yaya Toure økte til 2-0 i Manchester forrige tirsdag. Foto: AFP/PAUL ELLIS
NIKK: Yaya Toure økte til 2-0 i Manchester forrige tirsdag. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer