- Det blir en krig

Norge møter Kroatia i semifinalen. Det er et lag håndballgutta har gode minner fra.

STJERNE: Sander Sagosen er poengkonge i EM. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Sander Sagosen er poengkonge i EM. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MALMÖ (Dagbladet): Norge slo Slovenia og vant sin gruppe. Det betyr at Kroatia venter i semifinalen. Torsdag setter de norske spillerne seg på flyet til Stockholm, før det braker løs i Tele2 Arena fredag kveld.

- Det blir en krig. Det kommer til å bli 60 minutter med knalltøff håndball. De er et veldig godt lag, med gode enkelt spillere og et 5-1 forsvar som vi må studere på video hvordan vi skal løse. Det blir spennende, men jeg gleder meg, sier Sander Sagosen.

Det var spenning rundt om Norge skulle møte Spania i semifinalen - et lag de historisk sett har slitt stort med. Forrige seier kom for 1997. Landslagstrener Christian Berge avviser at han er glad for å slippe Spania og avfeier den nevnte statistikken som tull.

- Det er dere som driver og snakker om denne statistikken. Det synes jeg er rart. Det laget som jeg mønstrer nå har spilt én gang mot Spania og den tapte vi med ett mål i Bodø. Det var ikke en spesielt god kamp av oss heller. Vi tar med oss all mulig selvtillit inn i semifinalen, sier trønderen.

FORNØYD: Christian Berge var strålende fornøyd etter kampen mot Slovenia. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Nå starter det

Berge er glad for at han fikk spart omtrent samtlige av de mest brukte spillerne mot Slovenia. Nå ser han fram mot fredagens oppgjør.

- Det blir en vanvittig tøff kamp. Kroatia er et klasselag. Nå må jeg ha meg hjem og begynne å se på dem, sier han og varsler et enda mer påskrudd norsk lag enn tidligere i mesterskapet.

- Nå skal vi virkelig trå til. Nå starter det, sier en offensiv norsk trener.

Den kanskje mest minneverdige kampen mellom Norge og Kroatia ble spilt i 2017. Det var semifinale under EM i Paris, og det er vanskelig å glemme Torbjørn Bergeruds utrolige strafferedning som sikret ekstraomganger. Til slutt gikk Norge til finalen.

- Akkurat nå har jeg ikke tenkt så mye på det. Det er en ny kamp og da er det nye ting som skjer, sier keeperen om situasjonen nå, før han medgir at Norge kan ha et mentalt overtak på kroatene.

- Jeg har gode minner mot Kroatia. Det skal dere ikke være redd for. Hvem som er favoritter får folk selv finne ut av. Men vi er gode og har alle muligheter til å slå alle, sier Bergerud, som satt hele kampen på benken mot Slovenia. De fikk også hvilt noen spillere mot Norge, og er klare for semifinale mot Spania.

Stjernespiller skadet

Magnus Gullerud mener også at Norge har et overtak på Kroatia.

- De seineste åra har vi gjort det bra mot dem. Vi er i såpass god form nå og skal få det virkelig tøft når de må løpe mot oss, sier linjespilleren.

En av Kroatias aller beste spillere, Luka Cindric, spilte ikke for Spania. Men det var ikke fordi han skulle hviles. Cindric sliter med han skade og kroatene generelt sett måtte bruke flere krefter enn Norge i onsdagens kamper.

- Jeg tror det blir tyngre for dem. Jo mer belastning det er på dem, jo bedre for oss. Vi fikk rotert mye i dag, sier Gullerud.

Berge er sikker på at Cindric spiller.

- Han er kroat, han kommer.

Poengkonge

Også Sander Sagosen trekker fram Kroatias offervilje og kamplyst.

- Det kommer til å bli tøft og de har en mentalitet som er seig.

Sagosen sier at han aldri har vært bedre og EM-statistikken tyder på lite annet. 51 mål og 39 assist har det blitt så langt - det er mest i begge kategorier. Derfor blir en uthvilt trønder helt avgjørende for Norge i finalehelga. Han er imidlertid usikker på hvem som er favoritter nå som semifinalene er klare.

- Vi har aldri vunnet før, det har Spania og Kroatia. Vi vet ikke hva vi kan gjøre for å vinne, men vi har aldri vært bedre enn vi er nå. Vi har aldri vært i en situasjon der vi kan hvile spillere i den siste kampen i mellomrunden. Det er en ny situasjon for oss, og forhåpentligvis er det som skal til for at vi står helt øverst, sier 24-åringen.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer