Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir en spøkelseskamp

Østerrikes største avis før Rapid Wien - Rosenborg.

STOR OPPMERKSOMHET: Jan Jönsson og Rosenborg spiller den første kampen i Europa League i kveld. Rapid Wien venter, og kampen går heller ikke upåaktet hen i østerriksk presse. - Full kampånd i spøkelseskamp, heter det på førstesida av Kronen Zeitung i dag (innfelt). Foto: NTB Scanpix/Faksimile
STOR OPPMERKSOMHET: Jan Jönsson og Rosenborg spiller den første kampen i Europa League i kveld. Rapid Wien venter, og kampen går heller ikke upåaktet hen i østerriksk presse. - Full kampånd i spøkelseskamp, heter det på førstesida av Kronen Zeitung i dag (innfelt). Foto: NTB Scanpix/Faksimile Vis mer

Fotballstudio fra kl. 19: Se og følg Molde og Rosenborg i Europa League

WIEN (Dagbladet): At to norske lag skal ut i kamper i Europa League i kveld, er definitivt litt «halleluja» her på bjerget.

Våre klubber har ikke for vane å møte storheter i gruppespillet på dette nivået. Derfor er det spenning knyttet til hva Molde får til mot F.C. København og Rosenborg mot Rapid Wien.

Folketomt Da Jan Jönssons disipler trente på mektige Ernst Happel Stadion i Wien i går kveld, var tribunene tomme. Naturligvis. Ikke like naturlig er det at tribunene blir like tomme i kveld.

Årsak: Rapid Wien er blitt straffet av UEFA for supporternes pøbelopptreden da laget møtte PAOK Saloniki i playoffen til Europa League.

- Spøkelseskamp! skriver Kronen Zeitung på førstesida i dag.

Frekkas Avisa er ikke den som brøler mest når det kommer til størrelse på titler. Likevel er det en liten frekkas av en avis, som østerrikerne mer enn gjerne griper til.

- Selv om kampen mot Trondheim blir en spøkelseskamp, må kampånden hos våre gutter være på topp, skriver avisa, som signaliserer respekt for de norske gjestene.

Trondheim er altså Rosenborg, og noe østerriksk presse nesten konsekvent kaller de hvitkledde fra Lerkendal.

Bare noen få VIP-er, klubbtopper, litt familie og personellet på Ernst Happel Stadion vil være på plass i kveld. Supporterne må nøye seg med å se kampen på TV.

Ifølge rapportene hadde Rapid Wien solgt 35.000 billetter til kampen. Et lite plaster på såret er det at det blir satt opp storskjerm på Gerhard Hanappi Stadion - den egentlige hjemmebanen til Rapid - men dét plasteret er lite. Og såret er stort.

- Kanskje kommer det 5000 tilskuere, antyder Kronen Zeitung.

- Sterkt kollektiv Rapid Wien er trolig Rosenborgs svakeste motstander i gruppa, som også består av Bayer Leverkusen og Metalist Kharkiv fra Ukraina.

Skal RBK ha noen som helst sjanse til å gå videre fra gruppespillet, er minst fire poeng - helst seks - påkrevd mot østerrikerne over to kamper.

- Jeg ser et sterkt kollektiv, ikke minst i angrep. De er friske og bevegelige, sa Rosenborg-trener Jan Jönsson på en pressekonferanse i går kveld.

- Jeg liker best når det er leven på tribunen, erkjenner Steffen Iversen.

MEKTIG: Ernst Happel Stadion i Wien tar 51.000 tilskuere. I kveld kommer ikke en eneste supporter. Foto: Tore Ulrik Bratland
MEKTIG: Ernst Happel Stadion i Wien tar 51.000 tilskuere. I kveld kommer ikke en eneste supporter. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media