Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir en stygg, rå kamp som ingen vil se

Karl Henry reklamerer for Stoke-Wolves i kveld.

TØFFING: Karl Henry mener han kanskje taklet for lite da han spilte under Tony Pulis i Stoke tidlig på 2000-tallet. Nå er det trolig det siste noen vil beskylde ham for.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
TØFFING: Karl Henry mener han kanskje taklet for lite da han spilte under Tony Pulis i Stoke tidlig på 2000-tallet. Nå er det trolig det siste noen vil beskylde ham for.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

(Dagbladet): Premier League-oppgjøret mellom Stoke og Wolverhampton på Britannia må nok finne seg i å havne litt i skyggen av Champions League-semifinalen i Gelsenkirchen i kveld (i det minste i Dagbladets fotballstudio), men det virker ikke som Wolves-kaptein Karl Henry synes det er noe å klage over.

Henry advarer nemlig mot en rå og stygg kamp i Stoke-on-Trent.

- Det kommer til å bli en stygg kamp der oppe. Begge lagene kommer til å sparke hull i hverandre. Det kommer til å bli en stygg, rå kamp som ingen vil ønske å se, sier Wolverhampton-kapteinen, ifølge Guardian.

Hyller Stoke-Pulis
Karl Henry har tidligere denne sesongen klaget over at Wolves har fått ufortjent hard kritikk for stygt og tøft spill, og selv måtte han tåle mye tyn etter flyvetaklingen på Jordi Gomez i oktober.

- Jeg mener at vi i et par kamper har fått kort vi ikke har fortjent. Vi fikk stempelet som et skittent lag, men det er vi ikke, sa Henry den gangen.

Nå virker det imidlertid som han omfavner det ryktet, og han støtter også sin tidligere klubb Stoke og sin tidligere manager Tony Pulis i det de gjør for å overleve i Premier League.

- Alle hater å spille mot Stoke, men vi skal nyte det. De har gjort det utrolig bra med å komme seg til FA-cupfinalen, sier Henry.

- Kanskje folk nå begynner å skjønne at de må gi Pulis den respekten han fortjener. Det er ikke lett å vinne kamper, og folk har prøvd å finne nye måter i årevis. Barcelona gjør det på sin måte, Blackpool gjør det på sin måte, Stoke gjør det på sin måte. De plukker poeng, de er forferdelige å spille mot, og det skal Pulis ha æren for, sier Wolves-kapteinen.

Taklet ikke nok for Pulis
Det er to lag med bunnlinja faretruende nær seg som møtes på Britannia i kveld. Stoke ligger på 14.-plass med 39 poeng, og bare fem poeng ned til nedrykksstreken. Wolves ligger for øyeblikket på 19.-plass med 33 poeng.

Med andre ord står det mye på spill.

Karl Henry lover i hvert fall stor innsats, og forteller samtidig at det faktisk kan ha vært manglende taklingsvilje som gjorde at han ikke fikk tillit under Tony Pulis for noen år siden.

- Jeg var ikke hans type da han kom, og det var det. Kanskje jeg ikke tråkket til nok på den tiden, sier Henry.

Det kan man vel si at han kompenserer for i dag.

PS! John Carew er meldt spilleklar til kveldens kamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media