- Det blir enda vanskeligere når familier rammes

Trenerforeningen frykter for rekrutteringen.

UBEHAGELIGE EPISODER: Uwe Rösler ba om fred for familien i går. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
UBEHAGELIGE EPISODER: Uwe Rösler ba om fred for familien i går. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): I går fortalte Uwe Rösler at barna hans er blitt utsatt for ubehagelige episoder på grunn av farens jobb som trener i Viking.

Steinar Høgtun i Norsk Fotballtrenerforening er redd det blir en trend framover. At supportere ikke bare fyrer løs mot trenerne, men også sjikanerer familiene.

Hetset på nettet
- Ja, dessverre tror jeg det. Jeg tror at man skal være veldig obs på dette, det er uheldig. Det er større oppmerksomhet rundt trenerne enn tidligere, de er mer i sentrum enn før, sier Høgtun til Dagbladet.

Rösler er ikke den første som opplever at trøbbel i klubben går utover barna. Tidligere Viking-trener Kjell Inge Olsen har fortalt at han og familien ble hetset på nettet.

- Vi opplever det relativt sjelden, den type problemer. Det er en uting som ikke bør forekomme og vi tar sterk avstand fra det. Jeg har hørt om det et par ganger, trenere som klager på at det går utover familien, sier Høgtun.

Han mener trenerjobben er tøff nok allerede, og frykter for rekrutteringen til yrket.

- Vi jobber for at gode folk skal søke seg til treneryrket med arbeidsvilkår de kan leve med. Det skal være et trygt yrke, og det er fra før lett å bli oppsagt. Vi tror mange kvier seg for å bli trenere, og det blir enda vanskeligere når familier rammes.

Supporterne må rydde opp
Han åpner for at at familiesjikane kan bli et tema for styret i trenerforeningen framover, men tror det først og fremst er supporterklubbene som selv må sørge for internjustis blant sine egne.

- Publikum er utenfor vår rekkevidde, sier Høgtun.

Supporterklubben Vikinghordane beskrev i går sjikanen mot Röslers barn som lavmål.

- Selvfølgelig tar vi sterk avstand fra sånne saker, det har ingenting med Röslers familie å gjøre at resultatene har vært dårlige. Nei, sånn skal det ikke være, sa leder Geir Inge Fiskebekk til Dagbladet.