- Det blir et følelsesmessig svært sterkt løp. Vi skal kjøre for ham

F1-stjernene kjører for skadd Bianchi.

 FORTSATT PÅ SYKEHUS  Jules Bianchi. Foto: NTB Scanpix
FORTSATT PÅ SYKEHUS Jules Bianchi. Foto: NTB ScanpixVis mer

Formel 1-runden i Sotsji blir spesiell. Stjernene ber for hodeskadde Jules Bianchi, og franskmannens arbeidsgiver kommer til start med kun én bil.

25 år gamle Bianchi pådro seg alvorlige hodeskader etter at han kjørte inn i et bergingskjøretøy under VM-runden i Japan sist helg.

Siden ulykken har Marussia-føreren fått behandling ved et sykehus i Yokkaichi, og de siste dagene har hele hans familie sittet ved formel 1-førerens sykeseng.

Stiller bare én bil I helgen fortsetter VM-sirkuset med runde i russiske Sotsji, og fredag opplyste Marussia-teamet at det stiller til start med kun én bil av respekt for skadde Bianchi.

- Teamet har meddelt ledelsen at vi trekker bil nummer to fra løpet, opplyser Marussia.

- Vi føler sterkt at det å kjøre med bare én bil er den riktige håndteringen etter de alvorlige omstendighetene forrige helg, heter det videre i uttalelsen.

Marussia hadde i utgangspunktet meldt på to reserveførere, men ingen av disse kommer til start.

Også Bianchis konkurrenter innser at runden i Sotsji blir helt spesiell.

 GRUER SEG:  Fernando Alonso innrømmr at det blir tøft å kjøre helgas Formel 1-runde. Foto: NTB Scanpix
GRUER SEG: Fernando Alonso innrømmr at det blir tøft å kjøre helgas Formel 1-runde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Alle våre tanker går til Jules. Jeg har stor respekt for denne sporten. Det er vanskelig å finne ord som beskriver hva en føler når slike alvorlige ulykker inntreffer, sier Ferrari-fører Fernando Alonso.

Rystet miljø For første gang skal det kjøres VM-runde i formel 1 i OL-byen Sotsji.

- Det blir et følelsesmessig svært sterkt løp. Vi skal kjøre for ham og kjøre på en så verdig måte som overhodet mulig. Jeg kommer til å tenke på ham. Vi ber for ham, sier den tidligere verdensmesteren Alonso.

Ulykken sist helg har rystet F1-miljøet. Williams-fører Felipe Massa, som selv pådro seg hodeskader i 2009, omtaler VM-runden i Japan som «den verste han har vært med på». Force Indias Sergio Perez omtaler det hele som «uakseptabelt».

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har satt i gang etterforskning. Det kan gå mot regelendringer i F1-sporten, som har unngått dødsulykker siden Roland Ratzenberger og Ayrton Senna omkom under VM-runden på Imola i 1994.

(NTB)