- Det blir et spesielt øyeblikk for meg og familien

Rooney før kampen mot Norge.

HERTFORDSHIRE (Dagbladet): Wayne Rooney (28) er ny kaptein på det engelske landslaget etter Steven Gerrard.

I ettermiddag møtte Manchester United-stjerna engelsk og norsk presse på et luksushotell i Hertfordshire utenfor London.

- Det blir et spesielt øyeblikk for meg og familien. Jeg elsker å spille for landet mitt, sa Rooney før treningskampen mot Norge onsdag kveld.

Å være kaptein for England er litt av en ære. Rooney skal fylle store sko. Gerrard har vært det. Det samme John Terry, David Beckham og Bryan Robson - bare for å nevne noen.

Rooney har ikke alltid hatt et helt plettfritt rulleblad på og utenfor banen. Men nå er han klar til å ta ansvaret som rollemodell.

28-åringen er ansiktet på det nye England.

Ambassadør - Det er viktig å være kaptein. Du må være ambassadør og en rollemodell for unge barn. Det vil jeg være, og jeg er klar til å ta ansvaret, erklærte Rooney på pressekonferansen.

For Uniteds frontmann handler det nå om å stå i spissen for en ny æra. England dummet seg ut i Brasil-VM, og røk ut i gruppespillet. Laget består av en ny generasjon spillere - og når står Rooney i spissen for denne.

- Å spille for landet ditt er noe alle vil. England har hatt noen fantastiske kapteiner. Jeg skal prøve å tilpasse meg rollen. Dette er starten på en ny æra, sa Rooney.

Klart seinere Norge blir altså den første kampen der han skal være kaptein. Hvem han skal hilse på av de norske spillerne før kampen, blir klart seinere i kveld. Da vil landslagstrener Per-Mathias Høgmo offentliggjøre hvem som blir den norske kapteinen etter Brede Hangeland.

Rooney legger ikke skjul på at han vil vinne mesterskap med England.

- Mange av spillerne har vunnet titler med klubbene sine. De vet hva de skal gjøre, påpekte han.

- Det vil være stort for oss alle å gjøre suksess med England. Vi går spennende tider i møte, sa Rooney.

• England møter Sveits i den første kampen i EM-kvalifiseringen i neste uke. Norge møter Italia.