Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir for dumt

Christer Basma har sagt klart fra til landslagsledelsen etter at Nils Johan Semb ga RBK-backens innkast skylda for Danmarks seiersmål i går kveld.

KASTRUP/GARDERMOEN (Dagbladet.no): På vei ut til spillerbussen seint i går kveld fikk Basma vite at Semb bebreidet innkastet han leverte noen trekk før Jesper Grønkjærs suser i det norske nettet.

På pressekonferansen etter kampen klagde Semb på kastet selv om danskene brøt etter at Basmas innkast havnet i norske bein.

Og Semb valgte å se bort fra at både Claus Lundekvam og John Arne Riise gladelig tok på seg skyld for at Danmark fikk spilt seg fram til det ødeleggende tidlige målet.

Tilbake på norsk jord 14 timer etter kampslutt er Basma dypt uenig i Sembs vurdering.

- Det er etterpåklokskap som blir for dumt, sier Basma til Dagbladet.no og forstår ikke hva han skal burde ha gjort med innkastet han tok inne på danskenes banehalvdel.

Ståle fikk beskjed

- Hvis jeg ikke får kaste i beina på en upresset nordmann blir det helt feil. Skulle jeg bare kaste ballen framover til danskene? På vårt nivå skal du du kunne kaste ballen til en på ditt eget lag.

Semb har trolig allerede fått beskjed om Basmas misnøye, via assistenttrener Ståle Solbakken.

- Jeg har tatt det opp med Ståle, bekrefter Basma som var godt fornøyd med at han klarte å holde venstreving Martin Jørgensen usynlig store deler av kampen.

- Som fotballspiller må du være litt egoistisk og kynisk på egne vegne. Jeg føler jeg gjorde en god jobb, selv om resultatet ikke ble bra. Jeg er godt fornøyd, og jeg har fått gode skussmål, sier høyrebacken.

Ingen stor sak

Det bekrefter også Solbakken.

- Alt i alt var kanskje Christer den beste norske spilleren. Da kan vi se gjennom fingrene med innkastet, sier Solbakken.

Det siste er litt på fleip, for Sembs assistent føler at troppen er ferdig både med kampen og eventuelle blemmer.

- Dette blir ingen stor sak, sier 30-åringen.

For bare om tre dager skal Norge på banen igjen mot Romania på Ullevaal. Med ni poeng ligger rumerne bare ett poeng bak Norge og Danmark i EM-kvalikgruppe 2.

- Det nytter ikke å deppe lenge, sier Basma som bare skal kose seg på Toppidrettssenteret i dag. Det er planen for alle som var på banen i går kveld.

- Det blir en stille økt på sykkelen. Det er bare kos, selv om det hadde nok føltes bedre med tre poeng med seg hjem fra Danmark.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media