HIT I SARPSBORG:   Aaron Samuel scoret to mål i seriepremieren mot Brann. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HIT I SARPSBORG: Aaron Samuel scoret to mål i seriepremieren mot Brann. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- Det blir for lett å si at Vålerenga har dummet seg ut

Spilleren som «ikke passet inn» blomstrer i Sarpsborg.

(Dagbladet): Sarpsborgs Aaron Samuel (19) er «Rundens spiller» i Tippeligaen, ifølge Dagbladet. For ett år siden fikk han beskjed om at han ikke passet inn i Vålerenga. Nå murres det i supporterrekker.

Samuel var en konstant trussel da Sarpsborg slo Brann 3-0 søndag. Han scoret to mål på straffe og hadde én målgivende.

- Jeg drømmer om å komme til en stor klubb i utlandet, sa nigerianeren etterpå.

Ut ifra det han viste mot Brann, er det ingen tvil om at han har internasjonale kvaliteter. Samtidig må det ha vært smertefullt for Vålerenga-supporterne å se kampen på TV, all den tid deres eget lag ble overkjørt i serieåpningen mot Molde.

Samuel var i Oslo-klubben i ett år, fram til i fjor sommer, før partene skilte lag. Den gang uttalte trener Kjetil Rekdal følgende:

- Han passer ikke helt inn i hvordan vi ønsker å gjøre det her.  

- Blir litt pissed Var Rekdal for rask i avtrekkeren? Ja, mener flere supportere som har kastet seg på Klanens diskusjonstråd «Hvorfor selger vi spillere som scorer for andre lag?»

- Jeg kjenner at jeg blir litt pissed, skriver en av debattantene.

Thomas Berntsen, sportssjef i Sarpsborg, var blant dem som klarte å overtale Samuel til klubben. Han var svært fornøyd med 19-åringens innsats mot Brann.

- Men det blir for lett å si at Vålerenga har dummet seg ut. Det har de ikke, sier han.

- Vi hadde troen på ham, det hadde ikke Vålerenga. Vi har gjort en god jobb, og gitt ham tillit og tid. Vålerenga har sin spillerlogistikk å ta hensyn til, og kunne ikke gi ham den samme tida, påpeker Berntsen.

Samuel scoret fem mål forrige sesong. Men nå har han fått en knallstart.

Ekstremt rykk Fotballekspert på TV-kanalen C More, Lars Tjærnås, er klar på at Samuel var den store profilen i første serierunde. I tillegg trekker han fram Gustav Wikheim (Strømsgodset) og Jon Dadi Bödvarsson (Viking).

- Hvordan vil du karakterisere Samuel?

- Han har evnen til å true et helt forsvar, enten en mot to, eller en mot tre. Årsaken er et ekstremt rykk, stort finteregister og dristighet til å prøve det umulige og uventede.

- Han snakker selv om at han en dag vil spille for Bayern München. Er det mulig?

- Det er lov å drømme. Men det er nok noen holdeplasser igjen hvis endestasjonen skal bli Bayern München, eller andre store klubber.

Ønsket med videre Med til historien hører at også en annen tidligere Vålerenga-spiller blomstrer for Sarpsborg, Bojan Zajic (33). Denne spilleren ønsket trener Kjetil Rekdal å ha med seg videre, men økonomien tillot det ikke.

Nå er det fotballfeber i Sarpsborg by.

- Det var OK å vinne i serieåpningen. Men for oss kom det ikke som noen superbombe. Får vi ut potensialet denne sesongen, kan vi fort legge seks, sju, åtte lag bak oss på tabellen, mener Berntsen.


NULL POENG:   Kjetil Rekdal og Vålerenga fikk ikke den starten klubben ønsket i Tippeligaen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NULL POENG: Kjetil Rekdal og Vålerenga fikk ikke den starten klubben ønsket i Tippeligaen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer