«Det blir for mye for meg»

Hei!

Oppladningen til Rally Mexico er blitt veldig spesiell. For meg er det veldig vanskelig å snakke om det akkurat nå.

Min nære venninne, Anna Lundeby, døde forrige fredag av kreft. Og for meg er dette veldig vanskelig å takle, samtidig som jeg skal forberede meg til et veldig viktig rally. Det blir for mye for meg. Jeg prøver å ikke tenke på det som har skjedd, men det er ikke lett å stenge de tunge tankene ute.

Anna bodde nemlig store deler av livet sitt i Mexico, og hun skulle egentlig være her nå for å se på. Billettene var bestilt, og seinest forrige torsdag, da jeg var innom å besøkte henne før jeg reiste over, så hadde hun fortsatt håpet om å greie å gjennomføre turen. Derfor kommer det til å gå ekstra mange tanker gjennom hodet mitt når jeg setter meg i bilen for å kjøre første fartsetappe på fredag.

Jeg får virkelig opp øynene når jeg opplever noe som dette. Anna var helt perfekt som menneske. Hun levde sunt. Drakk ikke, røykte ikke, men likevel skjer dette. Det er sånn at jeg lurer på hva noen folk må gjøre for å komme unna?

Og hva er egentlig et problem når slike ting rammer en familie? I et slikt lys blir alt annet meningsløst. Da er det bare tull at jeg skal klage på at turboen min ikke virker i høyden, eller at jeg har hatt magesjau. Og jeg forstår hvor dumt det er å gå rundt å være uvenner med folk fordi man irriterer seg over småtterier i hverdagen.

Og man kan spørre seg hva penger er verdt når man mister noen man er glad i?

Ingenting.

Da jeg dediserte den første prisen jeg fikk på idrettsgallaen til Anna, så var det noe jeg hadde planlagt å gjøre lenge. Jeg hadde ingen andre baktanker med å gjøre det enn at jeg ville gi henne noen ekstra krefter i kampen hun kjempet. Anna var så utrolig sterk. Og hun holdt ut så lenge.

Jeg har også engasjert meg i kreftsaken, og håper dette bidro til å få opp øynene til noen flere.

Det er vanskelig å si hvordan jeg kommer til å takle dette når helga er over. Men jeg vet at jeg skal møte Annas foreldre, Irene og Knut, når jeg kommer til Norge. Jeg vil gjøre alt det jeg kan for å få dem opp på beina igjen. De har støttet meg, nå er det min tur til å støtte dem.