- Det blir helt feil å avfeie oss

Fredrik Winsnes forklarer hvorfor vi fortsatt skal tro.

FULLT MULIG Å BLI NUMMER TO: Fredrik Winsnes ser ingen grunn til å gi opp håpet om ett poeng i Nederland og full pott i de tre siste kampene. Da er det opp til de andre gruppetoernes resultater om Norge får spille playoff. Her under kveldens pressetreff i Rotterdam.Foto: Arnt E. Folvik
FULLT MULIG Å BLI NUMMER TO: Fredrik Winsnes ser ingen grunn til å gi opp håpet om ett poeng i Nederland og full pott i de tre siste kampene. Da er det opp til de andre gruppetoernes resultater om Norge får spille playoff. Her under kveldens pressetreff i Rotterdam.Foto: Arnt E. FolvikVis mer

||| ROTTERDAM/OSLO (Dagbladet.no): Etter 0-0-kampen mot Makedonia i går, er VM-håpet stort sett forbeholdt dem som er forpliktet til å si at de fortsatt håper og tror.

Men så er det kanskje nettopp disse som har de beste forutsetningene for å mene noe om det også:

- Det blir helt feil å avfeie oss. Jeg har spilt alle kvalikkampene, og mener jeg har godt grunnlag for å uttale meg om Norges prestasjoner, sier Fredrik Winsnes til Dagbladet.

Burde slått Island
Midtbaneveteranen mener nemlig at kampene slett ikke har vært så ille som tabellen tyder på.

- Det at vi bare har tre poeng, det er for lite. Vi var bedre enn Island, og ledet to ganger. Vi hadde fortjent og burde slått dem, mener Winsnes.

Men det endte som kjent 2-2 på Ullevaal etter en markeringssvikt av Tore Reginiussen og et frisparkmål i Rune Almenning Jarsteins keeperhjørne.

I den påfølgende kampen var Norge også periodevis best, men 0-0 ble bare reddet av den skotske debutanten Chris «the Miss» Iwelumos bom på åpent mål.

- Jeg mener vi også burde slått Skottland på Hampden, sier Winsnes.

- Fullt mulig
Og med seier mot Island og Skottland i høst, ville verden sett meget annerledes ut.

- Hvis så hadde skjedd, ville 0-0 borte mot Makedonia vært meget bra, sier Godsets midtbanestrateg.

Men det skjedde altså ikke. Hvordan skal vi da kunne fortsette å håpe på en plass i Sør-Afrika neste sommer?

- Jeg hører folk spør hvorfor Norge plutselig skal begynne å vinne fotballkamper. Men jeg mener det er fullt mulig å spille uavgjort mot Nederland og vinne de tre siste. Da blir vi helt sikkert nummer to. Og så er det opp til andre om vi får playoff eller ikke, sier Winses.

33-åringen innrømmer imidlertid at spillet i går ikke var av typen som tenner tro og håp i norske fotballhjem.

- Vi var ikke gode i går. Det er mange årsaker. Vi flytta ikke beina nok, vi vant for lite baller, vi hadde for lite trøkk og vilje framover de gangene vi vant ballen og folk trua verken bakrom eller mellomrom, mener han.

- Kan ikke løpe som i Norge
Det var knapt noen nordmann som truet noe som helst i den makedonske hovedstaden i går. Winsnes forklarer det slik:

- Du løper selvfølgelig så mye du klarer, men vi ble veldig slitne. Det kan ha noe å gjøre med at vi aldri fikk tak i ballen. Da blir man alltid ekstra sliten. Vi mangla plan og presisjon, men det ironiske med hele greia var at de faktisk var enda mer slitne enn oss, sier han.

Winsnes mener dessuten at klimaet i Skopje ikke favoriserer den norske måten å løpe fotball på.

- Det er en ting folk bør huske på. Det er kanskje en grunn til at fotballag fra Balkan spiller som de gjør. Når du spiller fotball i 30-40 varmegrader, kan du ikke løpe sånn som vi gjør i Norge hvor det er 15 grader. Det går rett og slett ikke an.

Og for de som trenger næring til håpet om et norsk mirakel i Rotterdam på onsdag: Da det norske laget omsider hadde forlatt Makedonia og landet i Nederland var det 15 grader og regn i lufta.

Drillo tror på bombe
Da laget kom til trening på Stadion Woudestein - Rotterdam-laget Excelsiors hjemmebane - var sola framme igjen.

- Jeg visste det kom til å bli sol fordi jeg la igjen solbrillene, sier Drillo.

Men for de som måtte være bekymret for moteikonet Olsens dyrebare Prada-briller: De ble ikke glemt igjen i Skopje. De ble bare ikke med til treningsfeltet.

— Føler du deg sikker på at dette laget kan hamle opp med Nederland?

— En skal aldri være sikker på noe i fotball. Det skal en være forsiktig med. Det skal en passe seg for. Det er alltid usikkerhetsfaktorer. Men at jeg har et mannskap som på sitt beste kan sørge for en liten bombe og til og med ta tre poeng mot Nederland. Det tror jeg på, sier Drillo til Dagbladet.

KUNNE VÆRT BRA: Fredrik Winsnes minner om at 0-0 i Skopje kunne vært et utmerket resultat dersom Norge hadde slått Island og Skottland i høst - noe han mener de hadde fortjent.Foto: Arnt E. Folvik
KUNNE VÆRT BRA: Fredrik Winsnes minner om at 0-0 i Skopje kunne vært et utmerket resultat dersom Norge hadde slått Island og Skottland i høst - noe han mener de hadde fortjent.Foto: Arnt E. Folvik Vis mer