Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir ikke mer påskefarge

Sier Hushovd, som holder seg unna sykkelbråket.

(Dagbladet.no): Thor Hushovd fikk det som ventet betydelig tøffere i dagens etappe i Paris - Nice, og måtte gi fra seg den gule trøya.

- Det ble en etappe der jeg satt rolig i feltet for å spare mest mulig krefter og ikke kjøre meg ned i kjelleren, sa det norske sykkelesset til NTB.

Finnen Kjell Carlström spurtslo Skil Shimano-rytteren Clement Lhotellerie og vant etappen.

De to satt i brudd fra åtte kilometer og inn, og fullførte et imponerende dobbelraid med spurtoppgjør like før mål.

- I den siste stigningen hadde jeg det tøft, men jeg forholdt holdt meg rolig og tenkte på spurten, sa Carlström til ritt-intervjueren etter etappen.

Pierre Rolland ble nummer tre i etappen som ga Kjell Carlström sin første store seier i internasjonal sykkel.

Chavanel overtok gult

Franske Sylvain Chavanel holdt seg i gruppen som fulgte etter de to i teten, og overtok dermed Hushovds svette sammenlagttrøye.

KOM SEG DA OPP: Thor Hushovd hadde ingen store forventninger før dagens etappe, men kom seg greit i mål, og beholder poengtrøya. Foto: AFP/SCANPIX
KOM SEG DA OPP: Thor Hushovd hadde ingen store forventninger før dagens etappe, men kom seg greit i mål, og beholder poengtrøya. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Etter dagens etappe har det nå skilt seg ut ti ryttere med et lite forsprang på resten.

- Jeg er fornøyd bare jeg kommer meg til mål, sa Thor Hushovd i går, og fikk rett i det.

Han kom inn flere minutter etter vinneren.

Tøffere fjell skilte rytterne for første gang litt skikkelig i årets ritt, men Hushovd beholder den grøye trøya foran Gert Steegmans.

- Det blir ikke mer påskefarge, men det var som forventet. Jeg har fortsatt den grønne trøya, og den fargen liker jeg godt, sa Hushovd til NTB.

Holder seg unna sykkelbråket

Ifølge Ritzau vil en gruppe av sykkelsportens mest markante proffer mandag møte presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Pat McQuaid, for å forklare hva de mener om det mye omtalte brevet som inneholdt trusler om bøter og sanksjoner dersom de deltok i Paris-Nice.

McQuaid har gått så langt som at det kan bli gitt OL- og VM-nekt.

Brevet har fått de profesjonelle sykkelrytternes organisasjon (CPA) til å rase. Onsdag jobbet lederen Cédric Vasseur med å samle sammen sykkelproffene. Han håper å få med Davide Rebellin, Thor Hushovd, David Millar, Bradley McGee og Christophe Moreau til møtet mandag. Men Hushovd vil ha fokus på syklingen.

- Jeg har ikke snakket med ham. Det er ikke min jobb. Jeg må ha fokus på syklingen. Sånn sett er dette uinteressant for meg, sa Hushovd til NTB etter onsdagens etappe i Paris-Nice.

(Dagbladet.no/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media