SERVITØR: Olaf Tufte har servert det norske folk to gullmedaljer i OL i roing. Nå vil han også ha tillatelse til å servere alkohol hjemme på gården, til de som reiser dit på forskjellige arrangementer og eventer i Tuftes regi. Foto: Roy Wahlstrøm
SERVITØR: Olaf Tufte har servert det norske folk to gullmedaljer i OL i roing. Nå vil han også ha tillatelse til å servere alkohol hjemme på gården, til de som reiser dit på forskjellige arrangementer og eventer i Tuftes regi. Foto: Roy WahlstrømVis mer

- Det blir ikke noe fyllebule, men jeg vil servere øl og vin

Tufte har søkt om permanent skjenkebevilling på gården.

(Dagbladet): Olaf Tufte (38) har mange jern i ilden utover roingen. Ikke minst er eventvirksomheten hans på gården hjemme på Nykirke utenfor Horten i ferd med å vokse i omfang.

Etter at han i fjor fikk satt opp en stor lavvo på gården, hvor han kan dekke på bord til opptil 200 mennesker, så har etterspørselen økt, fra alt fra teambuilding, foredrag, brylluper, julebord og andre selskapeligheter.

Farmer Challenge - Dette er egentlig noe som har vokst ut av fra Tufte Farmer Challenge, som jeg har hatt i en del år nå. Og ønskene fra de som kommer hit blir stadig større. Det holder ikke bare å servere folk havregrøt lenger, sier Olaf Tufte til Dagbladet.

- Folk vil ha skikkelig mat, og de vil gjerne ha et glass øl eller vin til maten også. Men det er ikke noe pub jeg skal ha, altså. Det blir ikke noe fyllebule, men jeg ønsker en fast bevilling til å kunne servere øl og vin.

Får svar mandag Den dobbelte olympiamesteren i roing har ambulerende skjenkebevilling på gården i dag. Altså må han søke om bevilling til hvert arrangement. Førstkommende mandag skal formannskapet i Horten kommune ta stilling til om Tufte får fast skjenkebevilling.

Skjenkeansvarlig i kommunen, Henning Grimstad, har ifølge Gjengangeren innstilt på at Tufte skal få alminnelig skjenkebevilling.

Olaf Tufte er ikke bekymret for om noen vil kritisere at han som toppidrettsutøver skal servere alkohol på fritida.

- Jeg er opptatt av forskjellen på å nyte alkohol og misbruke alkohol. Øl og vin er tross alt ikke ulovlig å drikke, og det er snakk om å servere litt til maten. Dessuten har jeg jobbet mye som ordensvakt, så det skal ikke bli noe problem, sier Olaf Tufte smiler lurt.

Mindre gårdsdrift - Er dette et opplegg du ser for deg at du skal leve av i framtida?

- Ja, kanskje det. Nå skal vi også bygge en mestringspark for barn, så snart har vi tilbud på gården helt fra små barn og opp til senil alder. Jeg skal fortsatt drive gården og dyrke korn, men det blir nok mindre av det i framtida, sier Olaf Tufte.

EM i helga Den nære framtida handler fortsatt i stor grad om roing. 38-åringen satser for fullt mot OL i Rio i 2016. I morgen reiser han Beograd, hvor det er EM i helga.

- Jeg reiser ikke akkurat med en ryggsekk full av trygghet. Til det har det vært for mye som ikke har stemt skikkelig i det siste. Det går både på utstyr og sitteposisjon i båten, sier Olaf Tufte.

- Men samtidig er det OL i Rio som er hovedmålet, så skal jeg teste ting, så må det uansett gjøres nå. Det skal uansett bli godt å få en skikkelig gjennomblåsning i konkurransefart.

NB! Til EM i Beograd reiser også tungvektsgutta i dobbeltsculler, Nils Jakob Hoff/Kjetil Borch, gutta i lettvektsdobbelen Are Strandli/Kristoffer Brun og Tale Fiskerstrand Gjørtz.

OL-NEDTUR: Olaf Tufte fikk en nedtur i OL i London, men satser for fullt videre mot OL i Rio i 2016. Foto: AFP / NTB Scanpix
OL-NEDTUR: Olaf Tufte fikk en nedtur i OL i London, men satser for fullt videre mot OL i Rio i 2016. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer