- Det blir ikke noe hokus pokus

Bortespesialist Sogndal kan bremse Rosenborgs gulljakt.

BLIR SPENNENDE: Rosenborgs støtteapparat, med assistent Bård Wiggen, keepertrener Jørn Jamtfall og sjef Per Joar Hansen vil følge kamputviklignen mot Sogndal nøye.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
BLIR SPENNENDE: Rosenborgs støtteapparat, med assistent Bård Wiggen, keepertrener Jørn Jamtfall og sjef Per Joar Hansen vil følge kamputviklignen mot Sogndal nøye. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Rosenborg har den siste måneden intensivert gulljakten. Trønderne topper nå Tippeliga-tabellen, mens Strømsgodset følger to poeng bak på andreplassen. Sist helg knuste trener Per Joar Hansens mannskap Brann med sifrene 1-4 i Bergen. I kveld tar de imot Sogndal på Lerkendal.

- Det blir en helt ny kamp, med nye forutsetninger. Sogndal er meget godt organisert, sier Hansen til Dagbladet.

- Ikke noe hokus pokus Sogndal er iferd med å gjøre sin beste sesong på mange år, noe den imponerende bortestatistikken i stor grad har bidratt til. På Lerkendal har de imidlertid aldri vunnet i Tippeliga-sammenheng. For å lykkes bedre i kveld, er planen enkel.

- Det er ikke noe hokus pokus. Vi må ta vare på de mulighetene vi får. Rosenborg på Lerkendal er en stor utfordring, men det er slike vi søker og ønsker. Jeg tror vi skal klare å gjøre en god figur, sier Sogndal-assistent Tom Mangersnes til klubbens hjemmeside.

Vet hva som venter Rosenborg-sjefen er forberedt på at Sogndal vil gjøre alt som står i deres makt for å ta poeng, og da ikke først og fremst ved å ukritisk kaste mange mann i angrep.

- De vil garantert ligge veldig lavt, og kanskje ikke være så interesert i å foreta seg for mye fremover. Vi blir nødt til bryte dem ned, kommenterer Hansen overfor Dagbladet.

- Blir det da viktig med spillere som kan skape ubalanse på egenhånd?

- Ja, helt klart. Vi er avhengige av å ha folk som er gode til å utfordre én-mot-én - spillere som kan ta seg forbi ledd og sette opp andre.

Harmoni i Trondheim Bortsett fra Europa League-exiten mot skotske St. Johnstone, har Rosenborg vært i strålende form den seineste tiden. Mot Brann herjet blant annet spisstrioen Nickie Bille Nielsen, Alexander Søderlund og John Chibuike. I uken som har gått, har humøret vært upåklagelig.

- Det har vært en veldig positiv stemning. Det har det vært i hele år, egentlig. Vi har samlet en utrolig fin spillergruppe, forteller Hansen.

Om de tre nevnte spillerne i kveld får sjansen til å fortsette der de slapp forrige helg, vil han imidlertid ikke røpe.

- Det får dere se én time før kampstart, sier RBK-sjefen lurt.

Bryr seg ikke om Godset Før trønderne starter sin egen kamp, spiller nærmeste utfordrer Strømsgodset borte mot Sarpsborg 08. På Marienlyst vant dammenserne overlegent 6-1 over Hønefoss forrige runde, og det ser ut til at de to gullfavorittene vil følge hverandre tett utover høsten.

Hansen tenker likevel ikke nevneverdig på prestasjonene til de blå fra Drammen.

- Vi får ikke gjort noe med deres kamper uansett. Nå fokuserer vi bare på oss selv og Sogndal-kampen.

PS: Gjestene må i kveld unnvære både Azar Karadas og Malick Mane, som begger soner karantene. Det betyr sannsynligvis at scoringsansvaret i hovedsak overlates til fjorårets timålsscorer Ulrik Flo. Rosenborg stiller tilnærmet full tropp, med unntak av langtidsskadde Per Verner Rønning og Fredrik Midtsjø.

I FORM: Rosenborg leverte en strålende prestasjon i 4-1-seieren borte mot Brann forrige runde. Her jubler John Chibuike, Nickie Bille Nielsen, Alexander Søderlund og Stefan Strandberg etter kampen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
I FORM: Rosenborg leverte en strålende prestasjon i 4-1-seieren borte mot Brann forrige runde. Her jubler John Chibuike, Nickie Bille Nielsen, Alexander Søderlund og Stefan Strandberg etter kampen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer