Det blir ikke omkamp etter dommertabben i Tromsø

Sandefjord leverte ikke protest i tide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som det Dagbladet erfarte tidligere i dag, så blir resultatet mellom Tromsø og Sandefjord stående (1-1). Sandefjord leverte ikke inn protesten i tide.

«Protesten avvises på formelt grunnlag ved at tidsfristen for varsling om protest ikke er overholdt og kampresultatet opprettholdes» skriver NFF i en pressemelding.

«Utvalget vil for ordens skyld bemerke at Sandefjord heller ikke ville fått medhold ved en realitetsbehandling», heter det videre i skrivet.

Dermed blir det ikke omkamp.

- Jeg har ikke fått det bekrefta fra noen, men vi må bare forholde oss til det som blir bestemt. Hadde det blitt omkamp hadde vi tatt det også, sier administrerende direktør i Tromsø, Ulf Johansen, til Dagbladet.

Sendte klage Sandefjord sendte en formell klage til NFF etter å ha fått en scoring annullert mot Tromsø i Tippeligaen.

Dommer Ola Hobber Nilsen godkjente målet Kjell Rune Sellin satte inn fra kloss hold tre minutter ut i andre omgang på Alfheim, men ombestemte seg og dømte offside etter å ha diskutert med sine assistenter. Da hadde det gått mange sekunder, og målet hadde blitt vist i reprise på storskjerm. (Se video øverst i artikkelen).

- Vi følte oss sikre på at vi hadde gjort en gal avgjørelse. Vi hører det er spekulasjoner i at vi har sett det på storskjerm, men det stemmer ikke, sa dommer Nilsen til Dagbladet samme kveld, og la senere til at omgjøringen var et resultat av dårlig magefølelse.

Sandefjord vurderte først å trekke protesten, før protesten likevel ble opprettholdt. Klubben har også sendt tilleggsbemerkninger til sin egen protest.

Sandefjord ønsket at 2-0-målet skulle bli stående, men ifølge regelverket til NFF er det i utgangspunktet bare omkamp som kan bli resultatet dersom Sandefjord fikk medhold. I går skulle NFF bestemme om kampen skulle spilles på nytt eller ikke, men avgjørelsen blir først offentliggjort i dag.

- Dårlig dømming - Det de forteller oss er at det var dårlig dømming. Hvis det er umulig å skaffe regler som plukker opp sånt, så får de eventuelt skaffe seg bedre dommere, sier Dagbladets Morten P, som mener vi ikke kan ha dommere som dømmer ut fra magefølelse.

Begge lagene kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk i Tippeligaen. Sandefjord ligger desidert sist med sine 13 poeng, mens Tromsø er på plassen foran med 17 poeng.

«Utvalget vil likevel bemerke at det er svært uheldig at en slik situasjon oppstår, og uttrykker forståelse for at Sandefjord var og er skuffet etter avgjørelsen, men i henhold til gjeldende regelverk har dommeren anledning til å foreta en slik annullering etter kommunikasjon med sine assistentdommere», skriver NFF.

Dagbladet har foreløpig ikke fått svar fra Sandefjord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer