MED BISMAK: Astrid Uhrenholdt Jacobsen elsker å trene, som her på rulleski i Maridalen i dag. Men all bjørkepollenet plager henne skikkelig. Foto: Tormod Brenna
MED BISMAK: Astrid Uhrenholdt Jacobsen elsker å trene, som her på rulleski i Maridalen i dag. Men all bjørkepollenet plager henne skikkelig. Foto: Tormod BrennaVis mer

- Det blir ikke så mye soling og grilling på meg om dagen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (29) sliter med pollen-allergien.

(Dagbladet): - Vinter er bra. Veldig bra, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Øynene hennes er lett rødlige og øyelokkene jobber som stempler. Ute er det 25 varmegrader og strålende sol. Astrid forlanger at praten tas inne i ei dunkel kantine.

- Pollen, sier hun.

- Allergi. Det er det samme hvert eneste år. Jeg er dessverre skikkelig plaget.

At det i tillegg er bjørk- og graspollen som slår harest ut på henne, er ikke gunstig når vårsola steiker over Oslo.

- Det blir ikke så mye soling og grilling på meg om dagen, sier hun.

Satser mot OL Men trene, det må hun tross alt. For når alt har falt på plass med videre satsing, er Astrid - som alltid - innstilt på å gjøre en god jobb.

- Jeg har fått anledning til å ta permisjon fra legestudiene i to år til, så det er mulig for meg å satse. Og det blir i alle fall en sesong til, sier Astrid.

- Da satser du alt på langrenn, legger studiene på vent?

- Nei, nei. Det hadde blitt kjedelig. Og det er min største fiende, å kjede seg. Jeg satser for fullt, men må ha noe annet å drive med også. Jeg må ha noe mentalt utfordrende i tillegg. Så det blir nok litt studier i tillegg, sier hun.

Pollen-bombet Astrid gikk sammen med resten av landslaget - det er utholdenhetssamling i Oslo denne helga - et par timer på rulleski i Maridalen i dag. Der ble hun pollen-bombet av nyutsprungne bjørker.

- Jeg har høyere puls enn vanlig når det er så mye pollen. Og jeg kan få litt vondt i hodet. Dessuten har jeg noe eksem i tillegg. Slike superdager som dette er ikke helt ideelt for meg, sier Astrid, som er den eneste på landslaget med pollen-allergi.

- Jeg må liksom forklare meg hver vår, hehe.

- Hva gjør det med treningsutbyttet ditt?

- Jeg må jo prøve å være smart da, og blant annet kjøre alle hardøktene innendørs.

- Men du får trent det du skal?

- Ja, jeg må jo få til det. Jeg har jo sagt ja til en landslagsplass. Det forplikter jo. Jeg skal gjøre en god jobb jeg, men jeg hadde ikke hatt noe i mot å være på fjellet i stedet for i byen akkurat nå.