Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir ikke spesielt før vi møter Molde i kvarten eller semi

«Mix» tror RBK går videre fra gruppa.

(Dagbladet) I ettermiddag ble det klart at Rosenborg møter tyske Bayer Leverkusen, Metalist Kharkiv (Ukraina) og Rapid Wien (Østerrike) i gruppespillet i Europa League.

Nykommerne Tore Reginiussen og Mikkel Diskerud sørget for avansement da de scoret hvert sitt mål i gårsdagens 2-1-seier mot Legia Warzawa (3-2 sammenlagt).

Sammen med sportslig leder Erik Hoftun, Mikael Dorsin og Steffen Iversen fulgte de dagens trekning på «Brakka» ved Lerkendal. De to holdt seg relativt rolige da gruppa ble lest opp. 

- Leverkusen blir tøffe, men jeg skal spørre Tore (Reginiussen, journ.anm.) om tips. Han har jo spilt i Tyskland, og kjenner Leverkusen godt, håper jeg, sier «Mix» til Dagbladet etter trekningen.

Ingen mareritt-gruppe
De to ferske Rosenborg-spillerne er imidlertid optimistiske til det kommende gruppespillet. Reginiussen mener tyskerne blir gruppas tøffeste motstander. 
- Det er et godt lag, men det er ikke umulig. Vi vil være underdogs, og vil spille uten press, men det er et lag som vi på en god dag kanskje kan matche. 

- Så dette er ikke en marerittgruppe? 

- Nei, overhodet ikke, konkluderer Reginiussen. 

- Muligheten er der
Etter gårsdagens perlescoring, var Diskerud i godt humør både under den valgfrie treningen og sammen pressen under trekningen. Og da Rosenborgs gruppe ikke inneholdt noen av hans drømmemotstandere (Inter eller Liverpool, journ.anm.), fleipet midtbanespilleren om at Rosenborg allerede var videre fra gruppespillet: 

- Det blir ikke spesielt før vi møter Molde i kvarten eller semi.

Heller ikke RBK-trener Jan Jönsson er negativ til høstens gruppespill.

- Sterk tysk motstand, naturligvis, og både dem og de andre motstanderlagene skal vi bli klokere på, men sånn spontant ser jeg muligheter, ja, absolutt.

To av fire lag går videre fra gruppene i Europa League, til 16-delsfinalen. Første kampdag er 20. september, alle lag møtes hjemme og borte med siste oppgjør 6. desember.

Se resten av intervjuet med Mikkel Diskerud, Tore Reginiussen og Jan Jönsson i videoen over!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media