SPENT PÅ ØDEGAARD: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo følger 17-åringens utvikling nøye. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
SPENT PÅ ØDEGAARD: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo følger 17-åringens utvikling nøye. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

- Det blir interessant å se hvordan de vurderer dette

Høgmo om Ødegaards framtid.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Et drøyt år etter Martin Ødegaards sensasjonelle overgang til Real Madrid er 17-åringen godt etablert i den spanske hovedstaden. Ødegaard trener regelmessig med Real Madrids stjernegalleri, men parallelt er ikke kamparenaen like mye å skryte av.

Sammen med langkameratene på ungdomslaget Castilla får Ødegaard bare testet seg mot spillere på Spanias tredje øverste nivå. Det mener landslagssjef Per-Mathias Høgmo kan være for dårlig matching.

- Han er blitt 17 år. Han er fremdeles i et veldig godt treningsmiljø, men man kan stille spørsmål ved kamparenaen hans. Og jeg tenker at hvordan de vurderer dette til sommeren blir interessant å se, forteller Høgmo til Dagbladet.

Prestasjonene avgjør landslagsfremtida Ødegaards rådgiver, Tore Pedersen, ønsker imidlertid ikke å fortelle om planene for Ødegaards framtid.

- Jeg har ikke noe uttalelse om det i det hele tatt. Dere i pressen får holde på å spekulere i det som dere vil, sier Pedersen til Dagbladet.

FOLKENE RUNDT ØDEGAARD: Pappa Hans Erik, storebror Kristoffer og rådgiver Tore Pedersen.  
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FOLKENE RUNDT ØDEGAARD: Pappa Hans Erik, storebror Kristoffer og rådgiver Tore Pedersen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Høgmø snakker på sin side om Ødegaard i samme åndedrag som nylig Hannover-klare Iver Fossum (19) og Mohamed Elyonoussi (21). Alle er avhengig av å prestere på klubblagene for å være med på A-landslaget. Hvis ikke blir de bli henvist til spill med U-21-gutta i stedet.

- Det er en del spillere i den kategorien. Fossum er en av dem. Moi har vært en av dem. Og så videre. Det vil være helt avhengig av hva som skjer fremover og hvordan de presterer i hverdagen. Vi har en generell vurdering på at hvis de er gode nok til å starte eller aktuelle for å komme inn, så tar vi dem med på A-landslaget. Hvis ikke spiller de på U-landslaget som også er en god arena, forklarer Høgmo.

Stiller likt Ødegaard fikk tillit fra start av Høgmo mot Ungarn i den avgjørende EM-kvalifiseringskampen. Det viste igjen hvor stor tro landslagssjefen har på det norske supertalentet.

Før VM-kvalifiseringen begynner med Tyskland på Ullevaal stadion i september er det også tydelig at Høgmo har store tanker om Ødegaard.

- Fra A-landslagets ståsted vurderer vi Martin på lik linje med alle andre, sier Høgmo.

Les også: Høgmo bryter tausheten etter EM-fiaskoen