Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir jevnt en stund, men så drar vi fra mot slutten

Ida Alstad om kampen mot Danmark i ettermiddag.

I FORM: Ida Alstad tror Norge tar Danmark i dagens kamp i firenasjonersturneringen i Bodø. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
I FORM: Ida Alstad tror Norge tar Danmark i dagens kamp i firenasjonersturneringen i Bodø. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): Ida Alstad levner ikke Danmark noen stor sjanse til å slå Norge i ettermiddagens avsluttende kamp i firenasjonersturneringen i håndball.

Oppgjøret med avkast klokka 16.45 i håndballgale Bodø blir en ren finale etter at både Danmark og Norge har vunnet sine to første kamper i turneringen.

Byåsen-spilleren Ida Alstad har bekreftet god form i helgen, og ser det på ingen måte sannsynlig at danskene skal stikke kjepper i de norske hjulene som er to kamper unna EM-åpning mot Frankrike på Lillehammer 7. desember.

- Det blir sikkert jevnt en stund, men drar vi fra mot slutten. Vi er et sabla godt lag og har stor tro på oss selv. Det er bra selvtillit i gruppa og vi gleder oss til hver kamp, sier Ida Alstad til Dagbladet.

Åtte strake Norge har slått Danmark de åtte siste gangene. Siste danske seier mot Norge skriver seg så langt tilbake som 24. mai 2007.

LEGGER PRESS PÅ NORGE:   Danmarks trener Jan Pytlick. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
LEGGER PRESS PÅ NORGE: Danmarks trener Jan Pytlick. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer

Ikke mye tyder på at danskene skal klare å klå Norge i ettermiddag heller. Island, som ble grisebanket 35-14 av Norge i Tromsø fredag, holdt Danmark til 19-19 halvveis ut i andre omgang i Bodø Spektrum i går - før danskene rykket fra mot slutten og til slutt kunne notere en komfortabel 30-24 seier.

Landslagskaptein Gro Hammerseng er likevel overbevist om at Jan Pytlicks danske piger kommer til å selge seg dyrt i ettermiddag.

- Kamper mot Danmark er alltid noe spesielt, og de kommer nok til å være veldig skjerpet mot oss. De er nok sugne på revansje etter å ha tapt mange kamper på rad mot oss, men samtidig vil vi også vise at vi er et bedre lag enn dem, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.

Legger press på Norge Danskenes landslagssjef Jan Pytlick legger - som vanlig - et favorittstempel på Norge. Selv mener han at Danmark - som vil spille finalehelga i EM på hjemmebane om de kommer til semifinalen - kan klare å bli blant topp fire.

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson lar seg ikke finte av Pytlicks forsøk på å dra fram Norge og samtidig dra forventningene til Danmark ned.

image: - Det blir jevnt en stund, men så drar vi fra mot slutten

- Det der er noe Jan Pytlick alltid sier. Men husk at Danmark er på hjemmebane i finalehelga, og de har et lag med mange gode spillere. Om de kommer i flyten mener jeg de helt klart kan være med i medaljekampen, sier Hergeirsson til Dagbladet.

LAR SEG IKKE LURE:  Norge-sjef Thorir Hergeirsson.  Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
LAR SEG IKKE LURE: Norge-sjef Thorir Hergeirsson. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!