SKJØNNER IKKE KRITIKKEN: Vidar Løfshus kommer til å fortsette å snakke med folk i langrennsverdenen, men kommer aldri til å be noen holde tett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKJØNNER IKKE KRITIKKEN: Vidar Løfshus kommer til å fortsette å snakke med folk i langrennsverdenen, men kommer aldri til å be noen holde tett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Norge får kritikk etter astmasamtaler med utøvere:

- Det blir jo bare latterlig

Løfshus svarer kritikerne. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er kaldt i de finske skogene nå, og ikke bare temperaturmessig. For første gang siden astmadebatten skjøt fart i sommer og Therese Johaugs positive dopingprøve, møter norsk langrenn resten av verden til dyst i Kuusamo.

Gjennom høsten har den ene etter den andre utøveren anklaget norsk langrenn for urent trav, og underveis har langrennssjef Vidar Løfshus kontaktet kritikerne for å forklare dem hva norsk langrenn mener.

Disse samtalene har skapt reaksjoner blant flere.

- Jeg synes de kunne vært mer ydmyke fra starten av, og tatt litt mer hensyn til hva resten av langrennsverdenen synes om saken, sa blant annet sportssjef i privatlaget Team Santander, Jørgen Aukland, til TV 2.

Aldri bedt ham holde munn

I dag skriver den svenske avisa Expressen at både Sami Jauhojärvi og Maurice Manificat heller ikke er videre imponert over Vidar Løfshus' framstøt overfor dem.

- Han har sine meninger og jeg har mine. Og de er ganske ulike, kan jeg meddele, sier finske Jauhojärvi til Expressen.

- Forsøkte Løfshus å få deg til å slutte å lufte meningene dine i mediene?, vil Expressen vite.

- Vi er frie mennesker og vi får si hva vi vil. Alle får ha sin mening. Om han sier slutt å prate i media er det bare hans mening, svarer Jauhojärvi kryptisk.

Vidar Løfshus er selv tilstede i de finske skogene denne helga. Han har ikke snakket med Jauhojärvi siden han kom, men nekter plent for at han har bedt finnen holde munn.

- Nei, nei, nei, aldri, sier Løfshus til Dagbladet.

- De har da demokrati i Finland også?, spør han retorisk.

Fortsetter å snakke med folk

Løfshus er oppgitt over det han betegner som en skapt konflikt, og forteller at han senest i går snakket med Manificat og Aino Kaisa Saarinen, to av løperne han har kontaktet etter utspill i media.

- Jeg tror ikke de bærer nag til meg, for å si det sånn, sier Løfshus.

- Jeg tok kontakt med dem for å forklare dem mitt syn på tingene, og så ville jeg høre mer om deres syn. Det viktigste er å få formidlet at Martin ikke er tatt for doping, han er dømt for feil administrering av medisin. Sarinen, Jauhojärvi og Manificat hadde tydeligvis misforstått dommen, så jeg drev mest folkeopplysning her. Så får de vurdere selv hvordan de oppfattet det.

Overfor Expressen bekrefter Manificat at Løfshus bare ville forklare hvordan han så på saken.

- Men ingenting ble vel egentlig klarere, sier Manificat.

Løfshus ler litt når han hører hva Manificat har sagt om eposten han sendte. Langrennssjefen sier også at han kommer til å fortsette å snakke med folk, enten de mener det samme som ham eller ikke.

- Det blir jo bare latterlig. Hvis du leser hva avisene har skrevet de siste ukene, så har vi fått kritikk for at vi ikke har gitt nok informasjon om dette, at vi ikke har kommunisert godt nok i denne saken, sier langrennssjefen.

- Alt handler om kommunikasjon, men når det ikke er godt nok selv når vi kommuniserer, blir det vanskelig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer