- Det blir krig

Nådeløs Koppinen mot gamle lagkamerater.

• Følg Tromsø – Rosenborg direkte fra 19.00!

(Dagbladet.no): Etter fem år i Tromsøs forsvarsrekke bør det være klart for Mika Koppinen hvordan laget fra nord kan slås på Alfheim i kveld.

– Det blir krig, sier Koppinen til Rosenborgs hjemmesider.

Finnen får tillit fra start av Knut Tørum i kveld, og har ikke tenkt å ta det rolig i taklingene mot gamle lagkamerater.

– Nei, det gjør jeg aldri. Tromsø er tøffe fysisk, og de tenner litt ekstra når vi kommer. Jeg husker fra tida min her at det var noe ekstra når Rosenborg kom på besøk, sier Koppinen.

Tror på gull

Koppinen mener Tromsø åpnet har åpnet sesongen sterkt, men tror laget vil savne de sentrale spillerne som er blitt solgt i sommer.

– Jeg tror de vil savne Ole Martin Årst og Patrice Bernier. Bernier var en av Tippeligaens beste midtbanespillere, sier finnen.

KRIGER: Mika Koppinen scoret mot Fredrikstad, og skal gi alt også mot Tromsø i kveld. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
KRIGER: Mika Koppinen scoret mot Fredrikstad, og skal gi alt også mot Tromsø i kveld. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Når det gjelder Rosenborgs egne problemer har Koppinen oppskriften klar.

– Vi må begynne å score på sjansene våre, samtidig som vi må være mer kyniske foran eget mål. Vi har et veldig godt mannskap, men vi presterer ujevnt, forklarer Koppinen som ikke har gitt opp gullet ennå.

Har trent hardt

I Tromsø mener man at man har forberedt seg godt til kveldens oppgjør.

TIL-trener Steinar Nilsen føler seg sikker på at TIL får betalt for den gode jobben de har gjort på treningssiden.

– Vi har trent hardt etter kampen mot Vålerenga. Det kommer vi helt sikkert til å få betalt for utover høsten, sier Nilsen til Nordlys.

Tromsø har slitt med å holde kampene ut denne sesongen, men TIL-treneren vil ikke høre snakk om at laget er dårlig trent.

– Husk at dette er eliteserien. Man kan ikke spille et lag ut i 90 minutter, sier Nilsen.

- Det blir krig