Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir kult å være Tarjei når det løsner

Sier Tarjei Bø om seg selv.

 TROR STORMFORMEN KOMMER    Tarjei Bø snakker om seg selv. Foto: NTB Scanpix
TROR STORMFORMEN KOMMER Tarjei Bø snakker om seg selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at han ikke føler seg i form, har Tarjei Bø levert gode resultater de to siste helgene. Over nyttår blir det ordentlig moro, spår 26-åringen.

I løpet av helgene i Hochfilzen og Pokljuka er det blitt fire plasseringer rett bak pallen for Bø. Søndagens sjetteplass på fellesstart, 20,4 sekunder bak vinner Anton Sjipulin, var den tredje denne sesongen. I tillegg står han bokført med en sjuendeplass.

- Det var et bra renn. Jeg har egentlig gått mange gode renn i år, men jeg har vært 15-20 sekunder bak hele veien. Det er egentlig akkurat slik jeg føler meg, så sånn sett får jeg som fortjent. Formen har ikke løsnet ennå. Den lar visst vente på seg til etter jul, sier Bø til NTB.

Om formen kommer, tror han det kan bli veldig morsomt å følge med på skiskyting for nordmenn.

- Jeg er ganske fornøyd med de plasseringene jeg har fått når jeg kjenner det går tungt i løypa. Når det løsner tror jeg det blir kult å være Tarjei, gliser stryningen.

Dramatikk Søndag følte han likevel litt mer tilgang på det han kaller den «ekstra sylinderen».

- Jeg var litt forbanna da jeg gikk i mål, for jeg merket at om jeg hadde vært i tetstriden så ville jeg endt på pallen.

For det var litt av et oppgjør i front av feltet. Sjipulin, Martin Fourcade, Jean Beatrix, Simon Eder og Fredrik Lindström var alle samlet da det gjensto rundt én kilometer av løpet.

Beatrix forsøkte å dra fra det øvrige feltet, men landsmann Fourcade og Sjipulin hang på. I den siste bakken ble det svært dramatisk da Beatrix falt etter å ha vært borti skiene til russeren.

Protest Dermed var bordet dekket for Sjipulin, som tok sin annen seier denne helgen. Etter løpet ble det imidlertid lagt inn protest, og juryen måtte samles. Det tok over en time før de konkluderte med at Sjipulin var den riktige vinneren.

- Løypa er veldig smal. Hvis Beatrix ble presset først og deretter tråkket på skiene er det på kanten, men egentlig er det løypetraseens feil. Det er en parodi av en løype, mente Bø.

For de øvrige norske løperne ble det ingen jubeldag. Unntaket var Erlend Bjøntegaard, som gikk inn til nok en 14.-plass.

Emil Hegle Svendsen bommet fire ganger og endte helt nede på 17.-plass. Dermed mistet han også sammenlagtledelsen i verdenscupen. Johannes Thingnes Bø pådro seg hele sju strafferunder og gikk i mål som nummer 23.

(NTB)