KANDIDAT? Roar Strand foreslår tidligere Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen som ny Molde-boss. Foto: Jon Eeg / NTB SCANPIX
KANDIDAT? Roar Strand foreslår tidligere Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen som ny Molde-boss. Foto: Jon Eeg / NTB SCANPIXVis mer

- Det blir litt som da Moyes tok over for Alex Ferguson

Ekspertene om ny Molde-trener.

(Dagbladet): Det er liten tvil om at Ole Gunnar Solskjær forlater Molde et halvt år før kontrakten med romsdalsklubben går ut.

Og med 40-åringen på vei til Cardiff, er selvsagt spekulasjonene om hvem som skal ta over Molde-skuta for lengst i gang.

Rosenborg-legende Roar Strand tvitret tidligere i dag at tidligere lagkompis Kåre Ingebrigtsen bør få sjansen i Molde-stolen.

Håper på Ingebrigtsen Overfor Dagbladet understreker Strand at det bare er ønsketenkning fra hans side.

- Det var bare en tanke som jeg fikk. Jeg har sansen for Kåre som trener, og han er jo kompisen min. Jeg unner ham en trenerjobb. Det er ingen tvil om at han er en god trener, sier Strand til Dagbladet.

- Hva tror du Molde-folket ville tenkt om å få et Rosenborg-fjes som sjef?

- Det ville nok gått bra. Så vidt jeg husker var Kåre på vei dit da han kom tilbake fra England, men det ble jo aldri noe av.

Ingen klare kandidater Kommentator og ekspert i Cmore, Kenneth Fredheim, syns det er svært vanskelig å se for seg hvem som blir Ole Gunnar Solskjærs etterfølger.

SNART KLAR: Ole Gunnar Solskjær så Cardiff sammen med klubbens eier, Vincent Tan, i går. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
SNART KLAR: Ole Gunnar Solskjær så Cardiff sammen med klubbens eier, Vincent Tan, i går. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tenkte på det i går. Det er ingen klare norske kandidater som peker seg ut. Det er mulig de må se til utlandet, sier han til Dagbladet.

Fredheim peker på at Solskjær har fått bygge hele den sportslige satsingen i Molde slik han ønsker, og at flere av de sportslige ansatte kommer til å slå følge med ham ut døra på Aker stadion.

- Det blir litt som å hoppe etter Wirkola, eller for å dra det langt - det blir nesten litt som da Moyes etterfulgte Ferguson. I Molde-målestok blir det i hvert fall litt sånn. Man kan nesten ikke lykkes uansett, i hvert fall ikke på kort sikt, sier Fredheim.

Han mener forventningene til Molde, etter at klubben har vunnet to seriegull og et cupgull på tre år, åpenbart er skyhøye.

- Solskjær har etablert Molde som en av de største klubbene. De har gått å være en nestenklubb til en klubb man regner med skal vinne noe hvert år, sier Fredheim.

Foreslår Berg Hestad Den eneste mulige kandidaten den rutinerte kommentatoren kan navngi er Daniel Berg Hestad. Veteranen har tidligere vært klar på at han ønsker å bli trener etter karrieren.

- Kanskje han er litt åpenbar? Jeg kan se det for meg med tanke på hans erfaring og historie i klubben. Når det er sagt, så er han fortsatt spiller, ikke trener, sier Fredheim.

KANDIDAT? Daniel Berg Hestad er fortsatt spiller i Molde, men kan kanskje bli trener, tror Kenneth Fredheim. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
KANDIDAT? Daniel Berg Hestad er fortsatt spiller i Molde, men kan kanskje bli trener, tror Kenneth Fredheim. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Hva med Åge Hareide?

- Jeg tror ikke det. Det føles litt som to steg tilbake.

USIKKER: Kenneth Fredheim ser ingen klare etterfølgere til Ole Gunnar Solskjær. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
USIKKER: Kenneth Fredheim ser ingen klare etterfølgere til Ole Gunnar Solskjær. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer