Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir litt vel privat

Ole Einar Bjørndalen (42) om sitt framtidige familieliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OLYMPIATOPPEN (Dagbadet): De aller fleste regnet med at Ole Einar Bjørndalen kalte inn til pressekonferanse i dag tidlig, var for å fortelle at han ville fortsette karrieren.

Og det ville han, i to år til. Minst.

Det var ikke så overraskende egentlig, etter at han i vinter har gjort en av sine bedre sesonger noensinne. Med to individuelle medaljer i hjemme-VM i Oslo med minimal trening i banken, viste Ole Einar at det fortsatt er mulig å være best. Og det er ikke snakk om å gi seg.

- Jeg elsker jo det jeg holder på med, sa Bjørndalen under pressekonferansen.

Baby-bombe At han også elsker den hviterussiske skiskytterstrjerna Darja Domratsjeva, har også vært en dårlig bevart «hemmelighet» i miljøet noen år.

I dag bekreftet Ole Einar endelig forholdet, og la til:

- Vi skal ha barn!

Da brøt det ut spontanapplaus i møterommet oppe på Olympiatoppen.

- Terminen er i begynnelsen av oktober. Vi gleder oss veldig. Det er stort å få oppleve dette, sier Bjørndalen.

- Men samtidig, 42 år, fire ferske VM-medaljer og barn i magen - det hadde vært et greit tidspunkt å gi seg på?

- Ja, men jeg er fortsatt fryktelig motivert. Gleder meg til å gå på trening hver eneste dag. Og sesongen i vinter har vist meg at jeg fortsatt kan hevde meg. Jeg ser fortsatt stort utviklingspotensiale, både fysisk og teknisk, sier Bjørndalen.

Må organsieres - Hvordan blir livet med barn?

- Det er det mange før meg som har klart å kombinere med satsing på utmerket vis. Det må organiseres, men det er jeg overbevist om at blir helt fint.

- Planlegger dere flere barn?

- Det blir litt vel privat, sier Bjørndalen, som også forteller at kjæresten Darja Domratsjeva vil gjøre som Marit Bjørgen og komme tilbake i løypa etter fødselen. Begge satser altså for fullt mot OL i Pyeongchang i 2018.

- Jeg tror fortsatt kan ha min maksprestasjon som skiskytter foran meg. Det er en av motivasjonsfaktorene, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

BLIR FAR: Ole Einar Bjørndalen (42) skal både bli pappa og fortsette karrieren i minst to nye år. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
BLIR FAR: Ole Einar Bjørndalen (42) skal både bli pappa og fortsette karrieren i minst to nye år. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer