Norge møter Sverige to ganger på en uke:

- Det blir magisk

Landslagskaptein Martin Ødegaard yr av glede før dobbeltoppgjøret mot Sverige i Nations League.

ZLATAN: Martin Ødegaard gleder seg til Sverige-kampen, men noe møte med Zlatan Ibrahimovic blir det ikke. Han er ikke i tvil om hva han synes om det. Video: Fredrik N. Filtvedt / Rødt Kort. Vis mer
Publisert

DRAMMEN (Dagbladet): Etter en drømmestart med tre poeng borte mot Serbia i Nations League, står to indrefileter av noen landskamper for tur.

Søndag møter Norge våre svenske naboer på Friends Arena i Stockholm, og ei uke seinere tar Norge imot Sverige på Ullevaal stadion.

Det er et dobbeltoppgjør fullt av prestisje, og at kampene også teller i Nations League setter en ekstra spiss på de to oppgjørene.

- Det blir kult! Et derby. Jeg har møtt dem et par ganger tidligere, og det er alltid trøkk. Vi gleder oss til de kampene og fullsatt Ullevaal igjen. Så det blir magisk, sier Martin Ødegaard til Dagbladet når vi møter ham til en eksklusiv prat i forbindelse med en veldedighetskamp i Drammen.

Ingen Zlatan

UTILGJENGELIG: Zlatan Ibrahimovic. Foto: Reuters
UTILGJENGELIG: Zlatan Ibrahimovic. Foto: Reuters Vis mer

Norge møter Slovenia på Ullevaal mellom de to Sverige-kampene, men oppgjøret mot naboene har vært utsolgt i lang tid allerede. Det er åpenbart store forventninger til å se både Haaland og Ødegaard mot de svenske stjernene. For Sveriges del glimrer imidlertid Zlatan Ibrahimovic med sitt fravær.

Zlatan er på sidelinja i et halvt års tid med en korsbåndskade. Også Manchester United-stopperen Victor Lindelöf har meldt forfall til kampene mot Norge. Med norske øyne er det lett å tenke at det er fordel Ståle Solbakkens menn med svenskenes tunge fravær.

- Men det hadde selvfølgelig vært kult å møte dem. Jeg har spilt mot Zlatan en gang tidligere. Det hadde vært kult om han spilte, men det blir kule matcher uansett. Vi får gjøre det beste ut av det og satse på at vi slår dem, sier Martin Ødegaard til Dagbladet.

FOR SNILLE?: De norske spillerne har blitt kritisert for å være «for snille». Det har blitt tatt tak i. Video: Rødt Kort. Vis mer

Snille Norge?

Tidligere har Joshua King kritisert de norske spillerne for å være «for snille».

- Enkelt og greit: Vi må være mer kyniske. Lære oss å drøye tid, dra på oss et gult kort hvis de har ballen, sa King - før han svarte et rungende «ja» på spørsmål om Norge var for snille. Uttalelsene ble gitt til Dagbladet etter 2-2-kampen mot Romania på Ullevaal 7. juni 2019.

Kilder forteller til Dagbladet at dette er noe Ståle Solbakken virkelig har brukt tid på og tatt tak i. Og i seieren mot Serbia ble offerviljen framhevet av landslagssjefen. Martin Ødegaard var selv involvert i flere tøffe dueller og delte blant annet ut både litt juling og kjeft til Serbia-stjerna Sergej Milinkovic-Savic. Kapteinen smiler lurt når temaet blir tatt opp.

- Det kan godt hende at vi har vært litt for snille opp gjennom. Der har det sikkert vært forbedringspotensial for oss. Men jeg føler at det stilles tøffere krav til hverandre og at vi er hardere med hverandre. Det tror jeg vi har hatt godt av, sier han om den saken.

Sverige mot Norge på Friends Arena har avspark klokka 20.45 søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer