Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir meget spesielt

Onsdag kveld møter Dag-Eilev Fagermo sin gamleklubb Odd for første gang. Det kan bli en spesiell kveld for mannen som var trener i klubben i tolv år.

TIDENES ODD-TRENER: Dag Eilev Fagermo ser fram mot møtet med gamleklubben. Video/reporter: Mathias Hagen. Vis mer

Onsdag kveld blir en spesiell en for Dag-Eilev Fagermo. Han og Vålerenga møter Odd, som han har vært trener for i tolv år før han tok over VIF i forkant av årets sesong.

Fagermo selv innrømmer at det blir en spesiell kamp.

- Det blir spesielt, selvfølgelig - etter å ha vært der i tolv år og nesten 500 kamper, så sier vel det seg selv at det blir meget spesielt, forteller han til Dagbladet.

Det er bare 200 tilskuere som kan møte opp på kamp, men det er likevel nok til at det blir noe lyd på stadion. Fagermo er ikke bekymret over mottakelsen han får av supporterne.

- Det regner jeg med blir bra - det tror jeg faktisk, sier han.

Han tror at supporterne skjønner hvorfor Odd-karrieren tok slutt etter tolv år i klubben.

- Jeg tror alle forsto at etter så mange år og har bygd så mange lag, levert de beste resultatene klubben har hatt og blitt kåret til tidenes Odd-trener - det er ikke måte på, så jeg tror alle forsto det at kanskje var riktig med noe nytt. Det tror jeg kan være bra for Odd også, å få noe frisk blod i klubben etter at jeg har vært der lenge, mener Fagermo.

Tror ikke på fordel

Odd har ikke fått en god start på sesongen. Fasit etter to kamper er tap i begge. De møtte Sandefjord i første runde og Strømsgodset i andre runde.

Vålerenga har på sin side levert bedre, med seier mot Sarpsborg og uavgjort i dramaet mot Stabæk. Fagermo mener ikke at Vålerenga er klare favoritter.

- Nei, det gjør jeg ikke. Det blir som kampene vi har spilt i Eliteserien, det blir tett og jevnt. Det blir tøff kamp for Odd og det blir en tøff kamp for Vålerenga, sier Fagermo.

- Føler du at du har en fordel som kjenner Odd såpass godt?

- Nei, ikke noe spesielt. Jeg kjenner Odd godt, men jeg er ikke opptatt av noe sånn, så derfor betyr det ikke så mye, sier han.

- Jeg føler vi er på vei til å komme dit vi vil både offensivt og defensivt. Men vi greier det ikke helt i alle kampene ennå. Vi ser tendenser og da må vi bygge videre på dem.

RIKTIG: Vålerenga-leiren støttet at dommer Rohit Saggi må stå over den kommende eliteserierunden. Video/reporter: Mathias Hagen. Vis mer

Mer Dønnum-show framover

Aron Dønnum ser ut til å bli en av de største profilene i Vålerenga i år. Både mot Sarpsborg og Stabæk kunne han by på noen frekke dribleraid. Det lover han at vi får se mer av framover.

- Ja, selvfølgelig. Jeg prøver på det hver kamp, men jeg føler ikke det er det som er fokuset etter søndag. Men selvfølgelig, jeg prøver å få til noe hver eneste kamp, selv om det ikke var helt på topp på søndag, sier han til Dagbladet.

- Blir det mer show i neste kamp?

- Selvfølgelig. Fokuset er først og fremst å gjøre en bedre prestasjon og vinne kampen, så skal jeg gjøre det jeg kan for å få til det.

Han har nå hatt Fagermo som sjef i en periode etter at Ronny Deila forlot klubben til fordel for New York City FC. Dønnum er fornøyd med Fagermo som sjef foreløpig.

- Jeg synes det fungerer bra. Det er vanskelig å si etter bare to kamper, men vi forholder oss til de samme tingene. På søndag var det vi som ikke klarte å prestere ute på banen, og det har ikke noe med Fagermo eller hvordan han ønsker vi skal spille å gjøre. Det handler mer om oss og hvordan vi opptrer ute der, som tidvis ikke er godt nok, sier VIF-profilen.

- Føler du at dere er favoritter mot Odd?

- Jeg føler at Vålerenga skal prestere hvert år. Så poengmessig er vi åpenbart favoritter. Men Odd gjorde det kjempebra i fjor, og det er et vanskelig lag å møte på bortebane. Vi får gå inn i kampen med samme innstilling som i andre kamper, så får vi se hvor langt det strekker seg, sier Dønnum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!