Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir mer og mer press, det føles mer og mer som en jobb

Derfor slutter Andreas Håtveit.

KLAR FOR MER HJEMMELIV: Andreas Håveit fikk skryt av både kronprins Haakon og skikonge Bjørn Dæhlie i går. Nå slutter han som fristilkjører (i konkurranse) for å leve et roligere liv med familien.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KLAR FOR MER HJEMMELIV: Andreas Håveit fikk skryt av både kronprins Haakon og skikonge Bjørn Dæhlie i går. Nå slutter han som fristilkjører (i konkurranse) for å leve et roligere liv med familien. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): I går var han så nære en medalje som han kunne komme i sitt første og siste OL, men selv en fjerdeplass klarte ikke gladgutten å være skuffet over.

Nå gir han seg som profesjonell slopestylekjører. Drøye ni år med X Games, andre konkurranser og utallige timer i fjellet er nok. Dessuten er pengene i ferd med å bli en utfordring for fristil-legenden.

- Det er et tøffere og tøffere marked, det blir vanskeligere og vanskeligere å holde familien oppe. Det er regninger som skal betales, med mer, og jeg liker ikke sånn usikkerhet. Jeg er halling og liker å ha «penger på bokji». Da er det greit med litt fast arbeid, så man vet hva man har å forholde seg til, sier Håtveit til Dagbladet.

Vaktmester I hagen har han en egen skipark, bygget sammen med faren, en han selv mener er i verdenstoppen. Den skal han prøve å leve av det neste året.

- Jeg skal drive parken min åpen i et år til, hvis folk har lyst til å trene der og sånn. I tillegg kan jeg jobbe som vaktmester på hotellet hjemme. Det blir ingen porsche av det, for å si det sånn, men det kommer til å betale regningene, sier 27-åringen.

Lagkameratene mener det blir tøft for legenden å holde seg borte fra konkurranse.

Selv sier Håtveit helt ærlig at det er ting han kommer til å savne, men at det også er ting han ikke kommer til å savne i det hele tatt.

- Å kjøre konkurranser som dette, når det går veien og det er lite press, det er moro. Men det blir mer og mer press av det. Da føles det mer og mer som en jobb. Da er det ikke så gøy lenger. Du har det gøy på trening, og når du står på ski med kompisene, og så kommer du til start i konkurranse og liksom gleder deg til dagen er over, sier han til Dagbladet.

Tar ansvar for familien Dessuten har han en fersk familie, og en kone som i store deler har vært omtrent alenemamma for sønnen deres.

- Kona mi sa hun gledet seg noe grådig til å sove igjen, sier han og ler.

- Jeg har jo egentlig vært en del hjemme, men det hjelper ikke det når jeg går ut av døra klokken 11 og ikke kommer hjem før kl 23 om kvelden. Det var da jeg skjønte at jeg måtte slutte: Da jeg var hjemme i to måneder - men nesten ikke var hjemme, sier Håtveit, som også vil fortsette med å spille inn film for sponsoren, dersom de ønsker det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!