- Det blir mye fysisk trening

Even Pellerud samlet landslagsjentene i dag.

 OPPKJØRINGEN I GANG: Trener Even Pellerud gir sine instrukser på Lillestrøm treningsbane tirsdag, der Norges kvinnelandslag i fotball forbereder seg til EM-sluttspillet i Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OPPKJØRINGEN I GANG: Trener Even Pellerud gir sine instrukser på Lillestrøm treningsbane tirsdag, der Norges kvinnelandslag i fotball forbereder seg til EM-sluttspillet i Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Solveig Gulbrandsen og co. på det norske EM-laget i fotball har startet oppkjøringen mot mesterskapet med intensitet og mye styrketrening.

- Akkurat nå gjelder det å bygge opp det fysiske platået etter at første del av seriespillet her hjemme er unnagjort. Målet for denne første uka med EM-oppkjøring blir mye fysisk trening, men vi glemmer ikke det fotballmessige opp i alle styrketreningen heller.

- Etter hvert som EM-sluttspillet nærmer seg om tre uker kommer det til å bli mer og mer fotball og mindre og mindre fysisk trening, sier landslagssjef Even Pellerud til NTB.

Han sier at det er en veltrent og fin gjeng jenter han har samlet denne uken, men det er også utfordringer. Spissene Isabell Herlovsen og Cecilie Pedersen er ute med skader og må erstattes. Det er også et par andre som sliter med skader i troppen.

- Noen skader sliter vi med, og det er om å gjøre å legge opp treningen for dem slik at de blir 100 prosent når sluttspillet starter. De som ikke er med, de er ikke med, så dem tenker vi ikke så mye på. Jeg har full tillit til de som skal erstatte dem, sier Pellerud når det blir snakk om Herlofsen og Pedersen.

- Må prikke formen - Nå gjelder det å prikke formen på en skikkelig måte. Derfor er det utrolig viktig akkurat nå å trene slik at vi nærmer oss det internasjonale nivået som er nødvendig.

- Vi må trene som de beste, og vi må spille kamper mot dem. Det gjelder å få toppnivået inn i kroppen, forklarer Solveig Gulbrandsen, den desiderte nestoren i det norske laget.

Hun debuterte på landslaget allerede i 1997, og som 19-åringen var hun med og vant OL-gull i Sydney i 2000. OL-gullet setter hun selvsagt høyt, men likevel er det europamesterskapet i 2005 hun husker aller best av de internasjonale mesterskapene hun har vært med på. Da ble det sølv til Norge.

- I 2000-OL var jeg veldig ung. Jeg spilte ikke all kampene og markerte meg ikke veldig, men gullet var selvsagt stort. Fem år senere var jeg veldig med. Sett med mine øyne var det et stort mesterskap for meg, sier Gulbrandsen.

 ØNSKER Å TRENE SOM DE BESTE:  Solveig Gulbrandsen (t.h.) og de andre landslagsspillerne liker Even Pelleruds treningsopplegg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ØNSKER Å TRENE SOM DE BESTE: Solveig Gulbrandsen (t.h.) og de andre landslagsspillerne liker Even Pelleruds treningsopplegg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Vi var tidlig ute og langt framme i kvinnefotball lenge, men nå har store nasjoner som Frankrike og England også slått på bryteren og tatt oss igjen. Det betyr bare at vi må stå på enda mer for å henge med, mener Gulbrandsen. Hun har stor tro på at det norske laget kan komme greit gjennom gruppespillet, der Norge møter Island, Nederland og Tyskland.

Spennende - Vi har en spennende sammensetning av spillere i troppen, og selv om det kommer til å bli tøft, så bør vi slå lag som Island og Nederland. Tyskerne kan vi også slå på en god dag. Jo, jeg har stor tro på at vi kommer til å gå videre fra gruppespillet, sier Gulbrandsen til NTB.

Pellerud er ganske enig med Gulbrandsen. Han sier at det norske laget har mange strenger å spille på, og det er mye spisskompetanse i den troppen han har tatt ut.

- Utfordringen blir å sette sammen det riktige laget, slik at det blir full harmoni i alle strengene våre, sier Pellerud.

Denne uken trener landslaget på Lillestrøm, men 24. juni går turen til Frankrike i seks dager. Det blir mer trening og kamp mot det franske EM-laget. Den første uken i juli blir det mer trening på Lillestrøm og kamp mot Russland, og 7. juli er laget på plass i Sverige.

De norske jentene møter Island i den første gruppekampen 11. juli i Kalmar. (NTB)