- Det blir mye krasj, knall og fall. Jeg må være fokusert

Edvald frykter nervøse Tour-konkurrenter.

PORTO-VECCHIO (Dagbladet): Edvald Boasson Hagen (26) er klar for sin fjerde Tour de France når verdens største etapperitt starter på lørdag formiddag.

Tour-debutant Lars Petter Nordhaug (29) sa til Dagbladet tidligere i dag at han frykter de svingete, uforutsigbare veiene på middelhavsøya Korsika under de tre første etappene.

Det gjør Boasson Hagen også.

- Det jeg gruer meg mest til er all kriginga den første uka. Alle er nervøs og alle skal ligge først, både sprintere og sammenlagtfavoritter. Da blir det mye krasj, knall og fall. Jeg må fokusert, sier Team Sky-stjerna til Dagbladet.

Lik rolle som i fjor
Boasson hagen forteller at formen føles grei (noe som gjerne betyr at den er bra), og at han uansett gleder seg til å starte lørdag.

- Vil rollen din i laget bli den samme i år til tross for at Mark Cavendish er borte?

- Hovedjobben er å passe på Chris (Froome, red.anm.) og at laget får den gule trøya på slutten. Og så kan jeg kanskje få noen egne sjanser.

- Har du sett deg ut noen etapper der du kan vinne?

- Nei, jeg har ikke studert dem ennå. Jeg får se om jeg får muligheten. Når jeg eventuelt gjør det, er jeg klar til å ta den. Det er ikke noe jeg fokuserer på. Hovedjobben er laget og så kommer mine egne sjanser i andre rekke.

- Gøy med nordmenn
- Etappe tre passer deg bra på papiret - enig?

- Det er det godt mulig at den gjør, jeg skal studere den nærmere. Det er noen etapper som kan passe.

- Hvordan er det å ha med seg både Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff i årets utgave av Touren?

- Vi har ikke snakket sammen siden NM. Det blir vel litt når vi har starta,i hvert fall hvis vi får tid til det. Jeg tror det blir mye stress også, så det begrenser hvor mye vi får prata. Det blir gøy med to nordmenn uansett.

- Hva gleder du deg best til?

- Å komme i gang, og så å komme til Champs Élysées  når vi kommer så langt.

Den første etappen av årets Tour de France er nærmest paddeflat og 213 kilometer lang. Den går fra Porto-Vecchio til Bastia. TV2 sender fra kl. 11.30 på lørdag.

• Team Sky og Edvald Boasson Hagen holder sin offisielle pressekonferanse kl. 16 i ettermiddag. Dagbladet kommer med mer derfra!