IKKE ALLTID ENIGE: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo (t.h.) og Moldes trener Tor Ole Skullerud har vært i munnhuggeri flere ganger det siste året. Her før kampen mellom Molde og Odd på Aker Stadion i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
IKKE ALLTID ENIGE: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo (t.h.) og Moldes trener Tor Ole Skullerud har vært i munnhuggeri flere ganger det siste året. Her før kampen mellom Molde og Odd på Aker Stadion i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixVis mer

Det blir noe «Wenger mot Ferguson» eller «Mourinho mot alle» over det

I kveld kan krangelen fortsette.

(Dagbladet): I går startet årets tippeligasesong med et brak da det ble scoret 17 mål på seks kamper.

Av de antatte medaljekandidatene var det Rosenborg som imponerte i særklasse mest. Trønderne slo et tamt Aalesund hele 5-0 hjemme på Lerkendal.

I kveld skal de to andre største antatte medaljekandidatene i aksjon, når fjorårets seriemester Molde tar i mot fjorårets treer Odd på hjemmebane.

- Over all forventning Dagbladets kommentator Morten Pedersen gleder seg stort til nøkkelkampen.

- Jeg synes tippeligastarten så langt har vært over all forventning, så jeg vil ikke tro at det blir noe dårligere her i Molde i kveld, sier han.

- Hva gjør at det har vært over forventning?

- Flere ting. Mjøndalen overrasket meg. De var ikke bedre enn Viking, men jeg så ting som gjorde at jeg står ved Dagbladets tabelltips om at de ikke rykker ned.

- I tillegg var Rosenborg strålende mot Aalesund. De fikk i gang målscoreren sine. Vålerenga var også gode, spesielt i første omgang. Jeg hører også at det var masse sjanser i kampen mellom Stabæk og Haugesund. På toppen bekreftet Sarpsborg at de er et godt spillende fotballag, ved å slå Tromsø borte, sier Pedersen.

Spent på Odd Dagbladkommentatoren sier at han er mest spent på Odd i kveldens oppgjør.

- Jeg er veldig spent på Odd. Molde er storfavoritter, og de er vi uansett trygge på at vil levere over 30 kamper. Jeg er spent på om Olivier Occean og Espen Ruud - som etter mine begreper er to av de beste signeringene i år - vil lykkes.

Pedersen ser i tillegg fram til en mulig ny verbal boksekamp mellom Molde-trener Tor Ole Skullerud og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

- Jeg er selvfølgelig spent på den verbale knivingen mellom Skullerud og Fagermo. Den er jeg en stor tilhenger av. Det er altfor få trenere som snakker rett fra levra i Tippeligaen. Det er mye hyggeligere å jobbe med dette når sånne folk er involvert. Det blir noe «Wenger mot Ferguson» eller «Mourinho mot alle» over det, sier Pedersen.

- Avhengige av Kamara Kommentatoren trekker fram et knippe spillere som kan bli avgjørende i kveld.

- Molde har allerede to gode spisser ute med skade, i Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga, så de er helt avhengige av Ola Kamara. Han spilte en enorm høstsesong da han var i Godset sist. Jeg ser også fram til å se Fredrik Semb Berge. Han er jo et av temaene Skullerud og Fagermo har kranglet om. Han var strålende i Odd, men ikke i nærheten i Danmark.

Pedersen er også spent på hvem som vinner duellen sentralt på midten.

- Spørsmålet er om Harmeet Singh eller Fredrik Oldrup Jensen vinner midtbaneduellen. I tillegg blir det spennende å se om Olivier Occean fortsetter med å gjøre som han har gjort i treningkskampene: Å score mål. Odd kommer i hvert fall til å ha god nytte av Espen Ruuds gode pasningsfot, sier Morten Pedersen.

Tror på uavgjort Cmore-ekspert og tidligere tippeligastjerne Amund Skiri tror Odd kan overraske mange i kveldens premiere.

EKSPERT: Dagbladets Morten Pedersen. Foto: Hans Arne Vedlog
EKSPERT: Dagbladets Morten Pedersen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Jeg forventer at det blir en mye jevnere kamp mellom disse lagene enn den i fjor høst. Skal jeg tippe et resultat, så vil jeg tippe uavgjort.

- Odd har sett sterke ut i vinter. Molde er et godt lag, men sett ut fra treningskampene i vinter har de ennå ikke satt en ellever. I tillegg har de utfordringer på topp med tanke på skaden på Bakenga og Gulbrandsen, sier Skiri til Dagbladet.

Den tidligere Aalesund- og Vålerenga-spilleren mener Odd har fått ligge litt under radaren i vinter.

- Systemduell - Dag-Eilev har lenge snakket om utvikling, men nå har de mange som er ferdig utvikla. Bortsett fra på keeperplass, så har de godt etablerte tippeligaspillere i alle ledd. Odd har fått holde på litt i fred de siste månedene, sier han.

Skiri trekker også fram at dagens store kamp blir et oppgjør mellom to helt ulike systemer.

- Jeg ser på det som en systemduell. Du har Molde, med en klassisk 4-4-2, med innoverkant og høye backer, mot et «Ur-Rosenborgsk» 4-3-3. Det er to helt forskjellige spillestiler.

- I fjor var det veldig få lag som klarte å finne gode trekk mot Molde og deres innoverkant og høye backer.  Jeg tror noen lag har brukt vinteren på å finne ut av hvordan de skal ta Molde, og Odd er helt sikkert et av dem. I Odds 4-3-3 kan det være muligheter, i hvert fall om de klarer å spille seg gjennom midten, sier Skiri.

• Molde-Odd sendes på TV 2 Zebra i kveld, med avspark klokka 19.

EKSPERT: Cmores Amund Skiri. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
EKSPERT: Cmores Amund Skiri. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer