- Det blir nok ikke lett å ta samme store steg som i fjor

Skøyteløper Sverre Lunde Pedersen (21) håper å bite fra seg i Sotsji-OL.

MEDALJEHÅP: Sverre Lunde Pedersen mener han er en av mange som kan ta medalje i vinter- Foto: AP Photo/Mikhail Metzel/NTB Scanpix
MEDALJEHÅP: Sverre Lunde Pedersen mener han er en av mange som kan ta medalje i vinter- Foto: AP Photo/Mikhail Metzel/NTB ScanpixVis mer

Men skøytehåpet vil ikke satse alt på ett kort.

Mens Håvard Bøkko konsentrerer seg mest om 1500-meteren på den russiske OL-isen, har ikke Pedersen tenkt å spesialisere seg på én distanse. Fana-løperen satser mot 1500 og 5000 meter samt lagtempo.

- Det trenes ganske likt for de tre distansene. Du må være en «stayer» på 1500, og den får du med 5000-trening. Samtidig må du ha litt fart i kroppen. Lagtempo ligger midt imellom. Jeg føler jeg ikke må velge så mye vekk, men det blir kanskje mindre trening mot 10.000 meter i år. Det har ikke fått like mye prioritet, sier Pedersen til NTB.

Går for medalje Sist sesong etablerte han seg i verdenstoppen. Det gjør at det er større forventninger til ham kommende vinter.

- Det blir nok ikke lett å ta samme store steg som i fjor. Da viste jeg flere ganger at jeg kunne være i toppen. Jeg satser på å kunne heve meg enda et par hakk og få hundredelene på min side. Det blir tett og jevnt, og jeg er nok en av mange som kan kjempe om medaljene, mener osingen.

- På 5000 meter er det tre sterke nederlendere, som stort sett går bra hver eneste gang. 1500 meter er mye mer åpent, og det er mange som kan vinne.

Tenåring i forrige OL Sotsji blir ikke hans første OL. 17 år gammel var han med i Vancouver i 2010, men fikk ikke gå noen distanser.

- OL er det største du kan oppleve som skøyteløper. Det var en stor opplevelse å være i Vancouver, selv om jeg ikke fikk gå. Jeg fikk kjenne på stemningen i en OL-tropp og deltakerlandsby. Det blir nyttig erfaring å ta med seg til Sotsji, forteller Pedersen.

Sommeris 21-åringen er sammen med resten av skøytelandslaget på sommeris i Vikingskipet. De fikk også verdifull istrening under en samling i Inzell i juli.

- Det er bra å komme på is igjen og få litt avveksling fra rulleskøyter og barmarkstrening, sier den tidligere juniorverdensmesteren.

Tidligere i sommer har de vært på høydesamling i franske Font Romeu, og snart skal de tilbake dit. Et tredje høydeopphold venter i Collalbo i de italienske alper like før OL. Det skal gi en formtopp i Sotsji. Pedersen har god erfaring med høydetrening.

- Toppeffekten fra høydesamlingen skal komme fem-seks dager ut i OL, og det skal være mulig å holde god form hele tiden. Jeg får nok av dager å restituere meg på mellom løpene, forklarer sønnen til landslagstrener Jarle Pedersen.

(NTB)