Kjetil Rekdal:

- Det blir nok tøffere for ham

Erling Braut Haaland er nå i gang med sin Dortmund-karriere. Viasport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet og Kjetil Rekdal forteller hva som venter ham i Bundesliga.

DORTMUND-KLAR: Erling Braut Haaland skal spille for Dortmund fra januar av. Foto: Joel KUNZ / Borussia Dortmund / AFP / NTB Scanpix
DORTMUND-KLAR: Erling Braut Haaland skal spille for Dortmund fra januar av. Foto: Joel KUNZ / Borussia Dortmund / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Erling Braut Haaland har imponert såpass mye i høst at han sikret seg en overgang til den tyske storklubben Borussia Dortmund.

Det er knyttet stor spenning til hva 19-åringen kan levere i en så stor klubb i en så stor liga, men blant annet Kjetil Rekdal, som har ei fortid i Bundesliga, har stor tro på den ferske Dortmund-spissen.

- Man kan aldri være sikker på om han lykkes, men han har alle forutsetninger til å gjøre det. Han kommer til en bra klubb med mye trøkk rundt seg. De spiller en type fotball som jeg tror passer ham, sier Rekdal til Dagbladet.

Haaland fikk vanvittig mye oppmerksomhet både i Norge og i utlandet da han scoret åtte mål i løpet av gruppespillet i Champions League i høst. Det var for Red Bull Salzburg - en klubb han kom til for bare ett år siden.

- Hvilke ferdigheter har Haaland som passer inn i Bundesliga?

- Fysikken hans, først og fremst. Men han har også gode ferdigheter med ball, i tillegg til at han er rask og er en god avslutter. Han kommer til et offensivt lag, og på forhånd virker dette som en fantastisk overgang. Men det kan fort gå opp og ned. Vi må huske at han er fortsatt 19 år gammel, sier Rekdal, og påpeker at også Martin Ødegaard trengte tid før han fikk briljere på et så høyt nivå som han gjør i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer