Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil Rekdal:

- Det blir nok tøffere for ham

Erling Braut Haaland er nå i gang med sin Dortmund-karriere. Viasport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet og Kjetil Rekdal forteller hva som venter ham i Bundesliga.

DORTMUND-KLAR: Erling Braut Haaland skal spille for Dortmund fra januar av. Foto: Joel KUNZ / Borussia Dortmund / AFP / NTB Scanpix
DORTMUND-KLAR: Erling Braut Haaland skal spille for Dortmund fra januar av. Foto: Joel KUNZ / Borussia Dortmund / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Erling Braut Haaland har imponert såpass mye i høst at han sikret seg en overgang til den tyske storklubben Borussia Dortmund.

Det er knyttet stor spenning til hva 19-åringen kan levere i en så stor klubb i en så stor liga, men blant annet Kjetil Rekdal, som har ei fortid i Bundesliga, har stor tro på den ferske Dortmund-spissen.

- Man kan aldri være sikker på om han lykkes, men han har alle forutsetninger til å gjøre det. Han kommer til en bra klubb med mye trøkk rundt seg. De spiller en type fotball som jeg tror passer ham, sier Rekdal til Dagbladet.

Haaland fikk vanvittig mye oppmerksomhet både i Norge og i utlandet da han scoret åtte mål i løpet av gruppespillet i Champions League i høst. Det var for Red Bull Salzburg - en klubb han kom til for bare ett år siden.

- Hvilke ferdigheter har Haaland som passer inn i Bundesliga?

- Fysikken hans, først og fremst. Men han har også gode ferdigheter med ball, i tillegg til at han er rask og er en god avslutter. Han kommer til et offensivt lag, og på forhånd virker dette som en fantastisk overgang. Men det kan fort gå opp og ned. Vi må huske at han er fortsatt 19 år gammel, sier Rekdal, og påpeker at også Martin Ødegaard trengte tid før han fikk briljere på et så høyt nivå som han gjør i dag.

KLAR: Erling Braut Haaland fortsetter karrieren i Tyskland. Bilder fra Borussia Dortmund. Vis mer

- Artig for norsk fotball

Rekdal har selv vært proff i Tyskland, og han har spilt for både Gladbach og Hertha Berlin.

Han sier at det også kommer til å bli tøft på banen for Haaland.

- Det er en liga med stort tempo, og kampene er en stor fysisk prøvelse. Det er mange nærkamper i løpet av et oppgjør, og det er et bra nivå der, forteller den tidligere landslagshelten.

I tillegg til at han skal spille på et høyere nivå nå enn han gjorde i Østerrike, får han også oppleve en vill fanskare i Dortmund.

- Dortmund har full stadion hver helg, og det er bra trøkk på kampene der. Jeg synes det er artig for norsk fotball at vi har unggutter med bra potensial som spiller på et så høyt nivå, sier han.

Dortmund kjemper fortsatt i toppen i Bundesliga, til tross for at de har tre lag foran seg.

Kan avgjøre gullkampen

Akkurat nå ligger gultrøyene på en fjerdeplass i ligaen med sju poeng opp til Red Bull Leipzig, som også angivelig var interessert i Haaland. På andre- og tredjeplass finner vi henholdsvis Borussia Mönchengladbach og Bayern München.

Rekdal utelukker ikke at Haaland kan være avgjørende i gullkampen.

- Det kan han være. Men det er ikke så enkelt å gå fra Molde og Salzburg og gjøre det samme i Dortmund. Det blir nok tøffere for ham. Samtidig tror jeg ikke at de ikke hadde kjøpt ham om han ikke var god nok, sier han og fortsetter:

- Det er en fordel om han scorer det første målet tidlig, slik at grenser blir brutt og han kommer skikkelig i gang.

Hyller Haalands lagkamerater

Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer tysk fotball for Viasport, hyller valget til Haaland. Det begrunnes med at han blant annet har noen meget gode servitører bak seg på banen. Spillere som Jadon Sancho, Marco Reus, Thorgan Hazard, Mario Götze og Julian Brandt kan fort servere nordmannen mange mål.

- Det er fantastisk. Det er en ting som gjerne er litt underkommunisert. Mange mente at Manchester United var et bedre valg, men om man ser på medspillerne, så synes jeg at Dortmund er det beste valget. Leipzig er også bra, men de er gjerne mer et maskineri, sier Bisgaard Sundet til Dagbladet og fortsetter:

- Når Reus er i form er han en av de beste i verden, og veldig flink til å spille andre gode. Sancho har bevist at han er det største talentet i verden sammen med Kylian Mbappé, mens Brandt og Hazard er viktige på hvert sitt landslag.

Viasport-kommentatoren påpeker en annen stor fordel til Haaland. I Tyskland er det en ganske lang vinterpause, i tillegg til at det er 18 lag i ligaen. Dermed slipper Haaland like intenst program som i for eksempel England.

- Det kan ha vært en del av pakka da han signerte for dem, sier Bisgaard Sundet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media