Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Det blir OL foran TV-skjermen

OBERSTDORF (Dagbladet): -Nå regner jeg med å se Nagano-OL foran TV-skjermen hjemme. Og jeg har bare meg sjøl å takke, sier Espen Bredesen (29) etter gårsdagens vraking på VM-laget i skiflyging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trass i stigning i alle tre hoppene, var det ingen tvil hos landslagssjef Trond Jøran Pedersen etter treningsslutt i går.

-Espen hopper ikke godt nok, og må ut. Men han kan få hoppe igjen i morgen.

Det siste tror ikke OL- og verdensmesteren fra Oppsal noe på.

-Jeg regner med at skiflygings-VM er over, og at OL-sjansen også er borte. Selv om jeg visste at mye sto på spill i går, var jeg ikke nervøs foran noen av hoppene. Trass i stigning hele veien, hoppet jeg for kort.

-Om framgangen kunne fortsatt, får jeg aldri svar på. Derfor gidder jeg heller ikke å spekulere noe i det, sier en skuffet Espen Bredesen til Dagbladet.

Knock-out

Han innledet med 164 meter, la på til 179,5 og avsluttet med et bra hopp på 185 meter. Normalt hadde det holdt til en plass på et firemannslag. Fordi Norge er en desidert toppnasjon i skiflyging, ble Espen Bredesen slått knock-out av sine egne.

Både Kristian Brenden (573 meter tilsammen), Lasse Ottesen 564,5), Henning Stensrud (559) og Jon Petter Sandaker (547,5 meter) hoppet som klokker i de tre treningsomgangene, og var klart bedre enn Espen (528,5 meter).

-Jeg var for dårlig, og gleder meg på de andres vegne. Men det er bittert å bare være tilskuer. Det var ikke derfor jeg dro til skiflygings-VM, sier Espen Bredesen.

øBrutalt for Espen

Lasse Ottesen (200 meter i sistehoppet) føler med kameraten, samtidig som han trekker fram det positive i gårsdagens vendepunkt i Heini Klopferbakken.

-For Hopp-Norge er det gledelig med bare jevn og bra hopping. For Espen er det brutalt å bli vraket, når han er i så fin framgang. Selv om laguttaket var helt riktig, føler jeg med ham. Så nådeløs er toppidretten, sier verdensrekordholder Lasse Ottesen.

Landslagssjef Trond Jøran Pedersen er mer optimistisk med tanke på Espen Bredesens OL-sjanser, enn hoppkongen selv.

-Fire er OL-klare (Lasse Ottesen, Henning Stensrud, Kristian Brenden og Roar Ljøkelsøy). Tre andre er nominert: Espen Bredesen, Jon Petter Sandaker og Sturle Holseter. Det kan bli fem hoppere til OL, kanskje også seks, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen.

Siste mesterskap?

For å prøve å vinne noe igjen, blir Espen Bredesen med i begge norgesmesterskapene i Granåsen og Kløvsteinbakken i Meldal.

Han har lyst til å satse en sesong til, men vil vurdere det etter sesongslutt.

-Hvorvidt jeg fortsetter eller ikke, avhenger både av opplegget og økonomien. Jeg har faste utgifter som må dekkes, da nytter det ikke å være utafor premierekka, sier Espen Bredesen på vei ut av VM-bakken i går ettermiddag.

I verste fall kan han ha deltatt i sitt siste, internasjonale mesterskap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!