Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir omtrent umulig å gå fra feltet i denne vinden. Det er klar Klæbo-fordel

Eirik Brandsdal tre timer før tremila.

FRISK VIND: Vindkastene røsker godt i flaggborgen på Olympiastadion i dag. Det kan bety utfordringer for flere av favorittene på tremila. Foto: Hans Arne Vedlog
FRISK VIND: Vindkastene røsker godt i flaggborgen på Olympiastadion i dag. Det kan bety utfordringer for flere av favorittene på tremila. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Snart skal Martin Johnsrud Sundby gjøre nok et forsøk på å vinne det eneste han mangler: En individuell gullmedalje i et mesterskap.

Han har ikke de beste oddsene.

Det blåser nemlig kraftig på langrennsstadion i Alpensia. Det smeller i flaggene som omgir stadion og her og der fyker der papirbiter og småkvister rundt i vill fart. Utforrennet tidligere i dag ble avlyst, men langrennet skal gå.

Værforholdene gjør Johannes Høsflot Klæbo til en enda større favoritt enn han var før vindkulene satte inn.

ENDA STØRRE FAVORITT: Værforholdene favoriserer Johannes Høsflot Klæbo på dagens tremil, mener ekspertene. Foto: Bjørn Langsem
ENDA STØRRE FAVORITT: Værforholdene favoriserer Johannes Høsflot Klæbo på dagens tremil, mener ekspertene. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Må stikke av

Klæbo er nemlig avhengig av å henge med feltet til spurten går. Klarer han det, tror de fleste han er uovervinnelig.

Martin Johnsrud Sundby er én av dem.

- Det som i alle fall er sikkert er at vi ikke kan gå inn i den siste bakken sammen med Johannes, sa han på pressetreffet for to dager siden.

Martin Johnsrud Sundby er avhengig av å gå så fort at feltet sprekker og han får ei luke. Det er han sterk nok til, men kanskje ikke i dagens vær.

Fordel Klæbo

- Det er motvind på de mest kritiske punktene i løypa og fryktelig tungt å gå først. Alle vil gå i ly bak andre. Derfor tviler jeg sterkt på om noen klarer å stikke i dag, eller at farten blir spesielt høy, sier sprinter Eirik Brandsdal.

- Og det er selvsagt en klar fordel for Johannes, sier han.

Sprintkollegaene Emil Iversen og Pål Golberg er begge enige.

- Klæbo, svarer begge når de blir spurt om hvem som er dagens største favoritt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!