Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir reklamepauser i blant annet femmila

Men alt du har sett på NRK, vil fortsatt være gratis på TV2.

KJØPER OL:  TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen (t.h.) og konsernsjef Alf Hildrum meldte onsdag at TV2 har kjøpt rettighetene til OL 2014 og 2016.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
KJØPER OL: TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen (t.h.) og konsernsjef Alf Hildrum meldte onsdag at TV2 har kjøpt rettighetene til OL 2014 og 2016. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): I ettermiddag ble det kjent at TV2 sender vinter-OL fra russiske Sotsji i 2014, og sommer-OL fra Rio de Janeiro i 2016.

Dermed må du bytte kanal for å se Petter Northug og Andreas Thorkildsen fra tv-stolen. Tidligere er det NRK som har hatt sendingene.

- Alt du har sett på NRK før, vil du fortsatt se gratis under OL-sendingene på TV2, sier sportssjef i TV2, Bjørn Taalesen til Dagbladet.

OL FOR FØRSTE GANG:
TV 2-sjef Bjørn Taalesen sier kanalen er tvunget til å ha reklamepauser under blant annet OL-femmila. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
OL FOR FØRSTE GANG: TV 2-sjef Bjørn Taalesen sier kanalen er tvunget til å ha reklamepauser under blant annet OL-femmila. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

- Vi vil sende mer fra OL enn det noen gang er vist i Norge tidligere. Vi har mange kanaler og vil satse bredt, sier han.

- Ikke reklamefritt TV2 har i flere år sendt sykkelrittet Tour de France, og de som følger landeveisrytterne fra tv-skjermen vet at etappene inneholder flere reklamepauser. Selv om Taalesen sier tv-seerne ikke må betale for å se for eksempel femmila, vil det bli reklameinnslag underveis i sendingen.

Petter Northug gikk inn på 2:08,09 under VM-femmila i Holmenkollen tidligere i år. Og det vil ikke være to reklamefrie timer da nordmannen sannsynligvis går samme distanse i OL om tre år.

- Ja, det vil være reklamepauser. Jeg mener vi har klart å håndtere reklamepausene bra i sendingene fra Tour de France, og sendingene fra OL vil heller ikke være reklamefrie. Men det vil selvsagt ikke bli lagt inn reklame i spurten eller rett før start. Det vil bli håndtert med skjønn, sier Taalesen til Dagbladet.

- Usikkert hvilke kanaler Mange faste tv-tittere har fått et forhold til OL-sendingene på NRK. Taalesen tror publikum synes det er greit at TV2 har kjøpt OL-rettighetene. Nøyaktig hvilke kanaler som sender lekene er ikke bestemt.

PÅ TV2 I NESTE OL: Marit Bjørgen tok tre gull (stafett, skiathlon, lagsprint), en sølv i 30 km og en bronse på 10 km i Vancouver-OL.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
PÅ TV2 I NESTE OL: Marit Bjørgen tok tre gull (stafett, skiathlon, lagsprint), en sølv i 30 km og en bronse på 10 km i Vancouver-OL. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Det er fortsatt tre år til OL, og det er for tidlig å si hvor mange og hvilke kanaler vi vil benytte oss av. Kjøpet av rettighetene er en prosess som har pågått over lengre tid, sier Taalesen.

- Hva betyr dette for sportsprofilen til kanalen?

- Vi er ikke ute etter å ta over vinter-hegemoniet fra NRK, men vi ønsker å ha et bredt tilbud, sier Taalesen.

GULL I 2008: Andreas Thorkildsen vant gull i spyd i Beijing-OL 2008. Foto:
LEHTIKUVA / Jussi Nukari
GULL I 2008: Andreas Thorkildsen vant gull i spyd i Beijing-OL 2008. Foto: LEHTIKUVA / Jussi Nukari Vis mer
GULLGUTTER: Langrennsløperne Petter Northug (th) og Øystein Pettersen vant lagsprinten i OL Vancouver i 2010.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
GULLGUTTER: Langrennsløperne Petter Northug (th) og Øystein Pettersen vant lagsprinten i OL Vancouver i 2010. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer