FLYTTEMANN: Englands-suksess til tross: På landslaget er Jonathan Parr fortsatt fersk, og måtte i går flytte mål sammen med Håvard Nordtveit (t.v.).
Foto: Erlend Aas, Scanpix
FLYTTEMANN: Englands-suksess til tross: På landslaget er Jonathan Parr fortsatt fersk, og måtte i går flytte mål sammen med Håvard Nordtveit (t.v.). Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

- Det blir sikkert 70-80 kamper før jeg får ferie

Men Parr tror han passer godt i Championship.

NADDERUD (Dagbladet): Jonathan Parr er en av stadig flere nordmenn som er å finne på nest øverste nivå i England.

Han har fått en knallstart i Championship-serien, og etter scoring i hjemmedebuten for Crystal Palace ble han beskrevet som et «røverkjøp» av manager Dougie Freedman.

Parr har også fått gode tilbakemeldinger direkte fra sjefen.

- Han er veldig fornøyd med at jeg har kommet inn i laget så fort. Det var bare en uke før seriestart da jeg kom dit. Nå har jeg spilt 90 minutter i alle kampene så langt, i forskjellige posisjoner. Han synes jeg har bidratt godt, og det er selvsagt veldig hyggelig å høre, sier Parr til Dagbladet.

Han synes det er vanskelig å sammenlikne nivået mellom Tippeligaen og Championship foreløpig. Men tempoet er i alle fall høyere i England, med konstant veksling mellom forsvar og angrep.

- Jeg føler jeg passer bra inn. Jeg har alltid hatt arbeidskapasitet og fart som styrker, så jeg drar nytte av det at jeg er såpass gjennomtrent og har det som styrker. Jeg tror også det var greit å komme midt i sesongen, egentlig, så jeg var i gang og i kampform og slapp å starte på scratch.

Lang sesong Men det kan også bli en utfordring. Parr spilte femten serie- og tre cupkamper for Aalesund. Om han fortsetter å spille fast for Palace, blir det 46 engelske ligakamper før neste sommer. Legg på noen landskamper, engelsk cup og sesongoppkjøringen med Aalesund, så blir det til slutt en lang maratonsesong for 22-åringen.

- Det blir sikkert 70-80 kamper før jeg får ferie. De spurte om det der borte, men jeg sa bare at jeg gleder meg til å komme i gang. Det er ikke «Uff, nå er det kamp igjen», det er «Yes! Nå er det kamp!» Jeg får bare håpe det fortsetter sånn. Det kommer sikkert til å bli litt tunge bein etter hvert, men det får gå.

Mot Island på fredag er han en het kandidat til å starte på den norske venstresida. Enten som erstatter for Morten Gamst Pedersen på midtbanen, eller som back dersom John Arne Riise ikke blir klar.

- Det er veldig synd at Morten er ute. Vi får håpe John Arne klarer å komme seg. Men det åpner kanskje en mulighet for meg. Om jeg skulle få den, er jeg selvfølgelig veldig klar for det. Det hadde vært utrolig gøy å få sjansen, sier Parr.

- Likner Gamsten John Arne Riise er selvsagt urokkelig optimist på egen helses vegne, og om han blir klar for kamp, spiller han gjerne bak Jonathan Parr.

- Om vi har en som likner naturlig på Gamsten, er det Jonathan. Han har arbeidskapasitet, fin venstrefot til å slå innlegg, slik Gamsten også har. Jeg vet ikke hvem som spiller, men om jeg blir back og Jonathan spiller foran meg, er jeg veldig komfortabel. Fordi han jobbe hardt og er en fin type å spille med, sier Riise til Dagbladet.

I FINT DRIV: Jonathan Parr mot Tsjekkias Milan Petrzela i treningskampen på Ullevaal. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix
I FINT DRIV: Jonathan Parr mot Tsjekkias Milan Petrzela i treningskampen på Ullevaal. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix Vis mer