Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paris-Roubaix:

- Det blir sikkert et himla leven

Bystrøm klar for posisjonskampen i Paris-Roubaix.

FORBEREDT: Sven Erik Bystrøm forventer en tøff kamp om posisjonene i Paris-Roubaix. FOTO: Jarle Fredagsvik (procycling.no)
FORBEREDT: Sven Erik Bystrøm forventer en tøff kamp om posisjonene i Paris-Roubaix. FOTO: Jarle Fredagsvik (procycling.no) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CARREFOUR DE L'ARBRE (procycling.no): Alexander Kristoff har fortsatt å vise frem sin imponerende stabilitet også denne våren. I Milano-Sanremo ble det en ny fjerdeplass, mens han ikke var langt unna å beholde sin formidable topp ti-statistikk i Flandern rundt.

Men, for en dobbelt monumentvinner som Kristoff handler det om å vinne, og det har han var et stykke unna så langt denne våren.

Søndag kommer den siste sjansen til å redde vårsesongen og klassikerkampanjen til UAE Team Emirates. Hans nærmeste lagkamerat, Sven Erik Bystrøm, bedyrer dog at stemningen er god, til tross for at laget har vært fraværende når klassikerne har blitt avgjort.

LES OGSÅ: Kristoff møtte djevelen foran "Helvete i Nord"

- For oss er det jo helt greit, vi ønsker jo bedre resultater, men det er jo en del av sykkelsporten det også. Vi har ikke hatt til vane for å vinne alt. Det var en sesong med Katusha vi vant mye, men det hører vel litt mer til de sjeldne gangene.

- Hva tenker du om Paris-Roubaix? Siste sjansen å slå tilbake i vårklassikerne?

- For at det skal være en vellykket sesong så er det jo på en måte siste sjanse, men det kommer mange andre ritt resten av sesongen. Vi må holde motet oppe og gi det en siste sjanse.

Debuterer

For Bystrøm er årets deltakelse hans første, til tross for at han har vært en del av kjernen rundt Alexander Kristoff de siste årene.

- Jeg har kjørt Ardennene et par år og så i fjor hadde jeg brukket hånden på denne tiden her. En gang må jo bli den første. Jeg har faktisk kjørt juniorutgaven, så jeg kjenner litt til veiene.

- Hvordan gikk det da?

- Det så ganske bra ut, men så mistet jeg pedalen med 15 kilometer igjen, rett etter det partiet her (Carrefour de l'Arbre). Har litt dårlige minner fra det rittet her sånn sett, men da var det Jasper Stuyven som vant solo (i 2010) og jeg jaget en gruppe bak, så det var kult det. Men det er litt annerledes å kjøre i det sirkuset her.

- Det blir sikkert et himla leven

Bystrøm har vist fin form den siste tiden, med 33. og 40. plass i henholdsvis Dwars Door Vlaanderen og Flandern rundt.

Dermed er han vant med den uutholdelige posisjonskampen som oppstår på veien mellom Paris og Roubaix, som han trekker frem som hovedutfordringen.

- En ting er nå brosteinen, men der står stort sett alle likt. Det er posisjonen inn på brosteinen som er avgjørende. Brosteinen er ille, men det klarer på en måte de fleste rytterne å håndtere. Så er det bare en vill, vill kamp for å komme først.

- Du kjenner jo rammene her, gleder du deg til galskapen?

- Det er jo litt galskap, men jeg vil tro det er mer folk i Flandern, men det blir sikkert et himla leven når du durer inn i Arenbergskogen i 60 kilometer i timen. Jeg tror ikke du får tid til å se så mye på folkemengden.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!