Det blir Solli på høyre mot Tsjekkia

Åge Hareide er ikke i tvil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Landslagssjef Åge Hareide går imot ønsket til Dagbladet.nos lesere - det blir Jan Gunnar Solli som starter på høyrekanten mot Tsjekkia på Ullevaal.

Braaten på benken

Folkets landslag viser at Daniel Braaten er fansens favoritt, men Hareide viser klokkertro på Braatens RBK-kompis Solli:

- Jan Gunnar får tillit fordi jeg vet at jeg alltid får 100% tilbake fra ham, sier Åge Hareide til TV2 i kveld.

Daniel Braaten har prøvd å avvise mytene rundt ham som en joker med en av/på-knapp hele denne uka, men landslagssjefen satser altså på å kneble Nedved og Smicer ved hjelp av defensivt sterkere Solli i morgen.

Laget som forventet

Norge stiller med dette laget i morgendagens playoff-kamp:

(4-4-1-1) Thomas Myhre - Andrè Bergdølmo, Brede Hangeland, Erik Hagen, John Arne Riise - Jan Gunnar Solli, Kristofer Hæstad, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen - Steffen Iversen - John Carew.

SIKKER I SIN SAK: Landslagssjefen er sikker på at Jan Gunnar Solli er riktig mann fra start i playoff-kampen mot Tsjekkia. Foto: SCANPIX
SIKKER I SIN SAK: Landslagssjefen er sikker på at Jan Gunnar Solli er riktig mann fra start i playoff-kampen mot Tsjekkia. Foto: SCANPIX Vis mer

Over 500 millioner TV-seere i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Italia og USA vil se de norske heltene kjempe om VM-plass, men landslaget tar forventningspresset med knusende ro.

- I kveld skal vi koble av, sier assistenttrener Stig Inge Bjørnebye som kan røpe at mellom Playstation-spilling og poker blir det også tid til litt <a href=\'http://www.dagbladet.no/sport/2005/11/11/449081.html>historie-quiz innad i troppen som slapper av på hotellet foran årets viktigste fotballkamp på Ullevaal.

I morgen skal landslaget nemlig skrive historie.

FIENDEN: Pavel Nedved og Vladimir Smicer er to av Tsjekkias farligste angrepsvåpen. Hareide tror Solli er bedre defensivt enn Daniel Braaten - derfor starter telemarkingen i morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer