SKUFFENDE RESULTAT: Det spanske stjernegalleriet skuffet ved å spille uavgjort mot Finland på hjemmebane sist. Nå bør de få et godt resultat i Paris om de skal vinne gruppa. Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos/NTb scanpix
SKUFFENDE RESULTAT: Det spanske stjernegalleriet skuffet ved å spille uavgjort mot Finland på hjemmebane sist. Nå bør de få et godt resultat i Paris om de skal vinne gruppa. Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos/NTb scanpixVis mer

- Det blir som en finale

Spania må slå Frankrike for å ta kommandoen i gruppa.

Regjerende verdensmester Spania må vinne tirsdagens toppkamp borte mot Frankrike for å ta tilbake kontrollen i kampen om en direkte plass i fotball-VM neste år.

Spanjolene har ikke tapt en turneringskamp siden åpningsoppgjøret mot Sveits i VM-sluttspillet i 2010. Det er hele 24 kamper siden. Likevel har Vicente Del Bosques lag havnet på etterskudd i kvalifiseringen til fotballfesten som venter i Brasil om under et halvannet år.

To strake 1-1-kamper på hjemmebane har satt Spania i en uvant posisjon. Den første mot Frankrike i fjor høst var til å leve med, men at tabelljumbo Finland skulle klare det samme fredag er noe helt annet.

- Resultatet er katastrofalt, men det gir oss en større grunn til å dra dit (Paris) for å vinne, sa David Villa etter kampen.

- Blir som en finale Poengtapet ga Frankrike et forsprang på to poeng ned til spanjolene på annenplass i gruppe I. Samtidig la det et press på Spania, som nå må vinne i Paris for å komme à jour. Et tap vil øke den franske ledelsen til fem poeng, og sette Spania nærmest sjakk matt i kampen om gruppeseier og en direkte VM-plass.

- Dette blir som en finale for begge lag. Vi har kvaliteter til å vinne hvor som helst i hele verden. Det blir en annerledes kamp enn resten av kvalifiseringen. Kampen blir mer åpen mot et lag som vil prøve å skape sjanser. Det åpner rom for oss, som vi må prøve å utnytte, sier Spania-spissen Álvaro Negredo.

Frankrike hadde ingen problemer med å slå Georgia 3-1 på hjemmebane fredag. Mål fra Olivier Giroud, Franck Ribéry og Mathieu Valbuena ga franskmennene overtaket i gruppen.

- Ikke bare forsvar Landslagstrener Didier Deschamps ønsker ikke å stille elleve spillere bak ballen når Spania kommer på besøk. Han vil se sitt eget lag stå for et eget spill.

- Spania vil prøve å ha mest ballbesittelse og styre inn til seier. Jeg kommer ikke til å be spillerne mine om å bare forsvare seg. En seier vil være meget bra for oss, men også uavgjort er fortsatt et godt resultat, sier Deschamps.

- Vårt mål er å kvalifisere oss til VM-sluttspillet. Den beste måten å gjøre det på er å bli nummer én i gruppen, sier han videre.

Tidligere var tittelforsvareren sikret en plass i VM-sluttspillet. Det gjorde Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om på etter 2002-VM. Alle lag utenom vertsnasjonen må nå gjennom en kvalifisering.

De åtte beste toerlagene må ut i et omspill i november om de fire siste sluttspillplassene. Stornasjoner som Spania og Frankrike vil helst unngå å havne i en slik posisjon, men en av dem må trolig belage seg på to kamper ekstra mot slutten av året.

(NTB)