DRAR TIL FALUN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen er definitivt på bedringens vei etter hjernerystelsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DRAR TIL FALUN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen er definitivt på bedringens vei etter hjernerystelsen. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

- Det blir som om alle skulle gå med hjelm i barnehagen

Astrid slipper å ta spesielle hensyn etter hjernerystelsen.

(Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiser til Falun for å gå helgas kombinerte minitour og verdenscupavslutning, melder Norges skiforbund i ettermiddag.

- Etter grundig vurdering fra NSFs helseteam er hun klar for deltagelse i helgens WC-avslutning, skriver forbundet i en pressemelding.

Hjernerystelse Oslo-jenta pådro seg hjernerystelse og ble kraftig forslått da hun falt i en utforbakke og traff en polstret stolpe etter at hun gled under et sikkerhetsgjerde på tremila i Holmenkollen på søndag.

- Jeg må understreke at i første omgang reiser Astrid sammen med resten av troppen i dag. Det betyr ikke at hun kommer til å gå. Vi kommer til å invitere til en pressekonferanse, mest sannsynlig i morgen, sier leder for landslagets helseteam, Torger Hansen, til Dagbladet.

- Men hun kan gå?

- Vi forskutterer ingen verdens ting, men vi reiser bort, og så ser vi hva som skjer. Hvis alt ligger til rette, så går hun der borte.

- Må hun eventuelt ta spesielle hensyn?

- Hun trenger ikke hjelm, hvis det er det du mener. Det blir som om alle skulle gå med hjelm i barnehagen. Hvis hun starter, så er det med samme utgangspunkt som alle andre, sier Hansen til Dagbladet.

- Heldig Sikkerheten på ulykkesstedet var et tema allerede før ulykken inntraff søndag, og flere nasjoners lagledere ba juryen ta grep allerede før løpet startet.

Astrid selv og familien ba om ro etter at hun ble innlagt på sykehus, men i går ga hun selv livstegn fra seg. På Twitter melder hun at hun er oppe og går igjen.

«Takker for at jeg stort sett alltid er heldig i uhellet :-) Tilbake på beina!», skrev hun.

DRAMATISK: Ambulansepersonell hjelper her Astrid Uhrenholdt  Jacobsen inn i en ambulanse etter det stygge fallet under søndagens 30-kilometer fellestart i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
DRAMATISK: Ambulansepersonell hjelper her Astrid Uhrenholdt Jacobsen inn i en ambulanse etter det stygge fallet under søndagens 30-kilometer fellestart i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer