Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir spennende å se om han er seriøs nok til en sånn rolle

Suzann Pettersen kaller vennen Donald Trump for «presidenten» allerede.

 GAMLE VENNER:  Suzann Pettersen hilser på Donald Trump 14. november 2007 foran en turnering i Werst Palm Beach i Florida - på Trump International Golf Club. Foto: Scott Halleran, Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
GAMLE VENNER: Suzann Pettersen hilser på Donald Trump 14. november 2007 foran en turnering i Werst Palm Beach i Florida - på Trump International Golf Club. Foto: Scott Halleran, Getty Images/AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suzann Pettersen (34) og Donald Trump (69) har gjenom de siste årene opparbeidet et godt vennskap.

Den norske golfstjerna er ikke like begeistret over overskriftene han skaper i norske aviser.

Under British Open snakket Donald Trump engasjert om sin fascinasjon av Norges beste golfspiller. Den amerikanske presidentkandidaten ble sågar igjen i Skottland for å følge Pettersens seierskamp.

- Jeg hadde elsket å se henne vinne, sa Trump til NTB.

Med 5.plass ble det likevel ingen jubelscener fra verken Trump eller Pettersen, men forholdet mellom de to er stadig godt.

Klovn Med stor oppslutning på målingene, fortsetter Trump å sjokkere analytikere og kritikere i USA. Også hans norske venninne lar seg overraske.

- Det er litt overraskende at han fortsatt leder så mye. Det blir spennende å se når det drar seg til, om han er seriøs nok til å ta en sånn rolle, sier Pettersen.

- Hva synes du om norske mediers omtale av ham?

- Han blir jo i mange sammenhenger beskrevet som en klovn. Samtidig kjenner jeg få personer som liker seg selv så godt som det han gjør.

 I SOMMER:  Donald Trump sammen med foreldrene til Suzann Pettersen, Mona Pettersen og Aksel Pettersen, 31. juli under  golfturneringen Women's British Open 2015 - på Trump Turnberry Resort i Skottland. Foto: Øystein Bjerkestrand, NTB Scanpix.
I SOMMER: Donald Trump sammen med foreldrene til Suzann Pettersen, Mona Pettersen og Aksel Pettersen, 31. juli under golfturneringen Women's British Open 2015 - på Trump Turnberry Resort i Skottland. Foto: Øystein Bjerkestrand, NTB Scanpix. Vis mer

- Han er ikke redd for å si det han mener - på godt og vondt. Av og til kan det bli helt feil, mens andre ganger blir det «home run».

- Hvis han ender opp i Det hvite hus skal i alle fall jeg dit. Da har jeg en kompis høyt oppe. Jeg har allerede begynt å kalle ham presidenten, ler Tutta.

Trump-skryt
Og etter Trumps karakteristikker å dømme, er hun hjertelig velkommen.

- Hun er en stor spiller, men viktigere - en fantastisk person, skrøt Trump overfor NTB tidligere denne måneden.

Denne uka er 34-åringen hjemme i Norge for å promotere sitt veldedighetsarrangement Suzann Pro Challenge, som går til inntekt for organisasjonen Right To Play.

 HJEMMESHOW:  Lørdag står Suzann "Tutta" Pettersen i spissen for Suzann Pro Challenge Urban Golfshow  på Aker Brygge i Oslo lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix.
HJEMMESHOW: Lørdag står Suzann "Tutta" Pettersen i spissen for Suzann Pro Challenge Urban Golfshow på Aker Brygge i Oslo lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix. Vis mer

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!