TETT:Den østerrikske stjernealpinisten Marcel Hirscher (midten) er ikke overbevist om at kampen mot Kjetil Jansrud om sammenlagtcupen er helt avgjort. Her sammen med Ted Ligety da de tre sto på pallens tre øverste trinn i superkombinasjonen i VM tidligere i år. Foto: AFP PHOTO/MARK RALSTON
TETT:Den østerrikske stjernealpinisten Marcel Hirscher (midten) er ikke overbevist om at kampen mot Kjetil Jansrud om sammenlagtcupen er helt avgjort. Her sammen med Ted Ligety da de tre sto på pallens tre øverste trinn i superkombinasjonen i VM tidligere i år. Foto: AFP PHOTO/MARK RALSTONVis mer

- Det blir spennende helt til siste slutt

Nå skal verdenscupen sammenlagt avgjøres.

Den østerrikske stjernealpinisten Marcel Hirscher er ikke overbevist om at kampen mot Kjetil Jansrud om sammenlagtcupen er helt avgjort.

Onsdag starter årets verdenscupfinale med utfor i franske Meribel. Foran de avsluttende rennene har Hirscher 164 poengs forsprang til Jansrud i sammenlagtcupen. Det skal normalt sett holde.

Hirscher nekter imidlertid å innkassere seieren før all tvil er feid til side.

- Hvert eneste poeng er utrolig mye verdt. Det kommer til å bli veldig spennende helt til siste slutt. Jeg ser fram til denne ukens konkurranser, sier han til den østerrikske avisen Kronen Zeitung.

Har ikke lykkes 26 år gamle Hirscher har om ikke annet bred erfaring i å avgjøre tette dueller til egen fordel. I helgen kan han ta sine fjerde strake seier i sammenlagtcupen.

Østerrikeren innledet sesongen strålende med seks seirer og ytterligere tre pallplasser på de første 11 konkurransene. I annen halvdel av sesongen har det gått noe tyngre.

- Det har ikke kjentes så ille, men jeg har ikke lyktes helt, sier Hirscher, som også tok to gull og ett sølv i VM tidligere i vinter.

Sist helg avgjorde han storslalåmcupen til sin fordel og knappet i tillegg innpå Felix Neureuther i kampen om slalåmcupen.

Jansrud kan avgjøre Kjetil Jansrud har på sin side allerede avgjort super-G-cupen. Onsdag kan han i tillegg sikre seg glasskula som sesongens beste utforkjører.

Foran onsdagens avslutningsrenn leder Jansrud utforcupen med sine 505 poeng, men østerrikeren Hannes Reichelt er kun 20 poeng bak.

På kvinnesiden er det østerrikske Anna Fenninger og slovenske Tina Maze som kjemper om verdenscupen sammenlagt. Fenninger vant forrige sesong, mens Maze vant året før det.

(NTB)