SLO TILBAKE: Emil Hegle Svendsen hadde beste langrennstid, men etter én bom måtte han nøye seg med 3. plass, 13 sekunder bak seierherren Carl-Johan Bergman.
Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix
SLO TILBAKE: Emil Hegle Svendsen hadde beste langrennstid, men etter én bom måtte han nøye seg med 3. plass, 13 sekunder bak seierherren Carl-Johan Bergman. Foto: ANDERS WIKLUND / ScanpixVis mer

- Det blir Sveriges første og eneste seier

Emil og Tarjei på offensiven etter 2. og 3. plass på sprinten.

(Dagbladet): De norske skiskyttergutta gikk til dagens sprint med såret stolthet, etter den begredelige laginnsatsen på onsdagens normaldistanse.

Og med to mann på pallen, og fire mann blant de 11 beste, må dagen sies å ha vært en solid oppreisning for Norge.

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen kjempet begge om seieren, men måtte se seg slått av en utilnærmelig svenske. Carl-Johan Bergman gikk nemlig sitt livs beste løp - han mente i hvert fall det selv i seiersintervjuet etterpå - og gikk i mål til en svært populær hjemmeseier.

Bergman skjøt feilfritt og var 6,1 sekunder foran Bø i mål, selv om også Bø greide seg uten strafferunder.

- Det er ikke ofte jeg skyter fullt og blir nummer to, men Carl-Johan gjør sånne kanonløp av og til. Jeg unner ham litt suksess, selv om han er svenske, sier Bø til NRK.

- Jeg hadde veldig lyst til å vinne. Jeg følte det var et gulløp, og kunne ikke gjort det så mye bedre med dagens form. Man vet aldri med utlendingene. Men først og fremst er jeg veldig fornøyd.

VANT: - Han er en kjempekar, sier de norske gutta om svenske Carl-Johan Bergman, som tok sin annen verdenscupseier.  Foto:  AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
VANT: - Han er en kjempekar, sier de norske gutta om svenske Carl-Johan Bergman, som tok sin annen verdenscupseier. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

Emil Hegle Svendsen gikk en kanonstart og banket ned alle fem blinkene på første skyting, samtidig som han holdt høy fart i sporet. Men trønderen fikk en bom på siste skyting, og selv om han gikk raskest av alle, endte han 13 sekunder bak.

- Det gikk mye bedre i dag enn på onsdag (21. plass). Det var kjempeartig å gå, sier han.

- Hva gjorde dere fra onsdag og fram til i dag?

- Ingenting, egentlig. Vi lå mest i senga og kikka på film. Så gikk vi en tur i byen og slappet av litt. Skuffelsen gikk over ganske fort, men jeg tenkte på det da jeg gikk ut i dag, at vi ikke kunne være bekjent av det som skjedde onsdag. Vi må vise oss fra en bedre side, sier han til NRK.

Konfrontert med at han hadde beste langrennstid, svarer Hegle Svendsen at han hadde «litt sinne» i seg.

Både han og Bø ligger gunstig an foran søndagens jaktstart, og der er det bare seier som gjelder.

SKJØT FEILFRITT: Og da er Tarjei Bø vant med å vinne, men denne gangen måtte han gi tapt mot Bergman. 
Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix
SKJØT FEILFRITT: Og da er Tarjei Bø vant med å vinne, men denne gangen måtte han gi tapt mot Bergman. Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix Vis mer

- Det er fryktelig jevnt oppi der, men jeg er fornøyd. Bergman er en kjempekar, og vi må gi svenskene én seier i løpet av sesongen. For det blir ikke flere. Det blir en skikkelig fight til søndag, sier han.

Også Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger løftet seg fra innsatsen onsdag. Førstnevnte skjøt ni av ti treff, men holdt beskjeden fart i sporet til ham å være.

Det holdt til niendeplass, 42 sekunder bak.

- Det var mye bedre enn på 20-kilometeren. Ni treff er jeg veldig fornøyd med. Jeg føler jeg er i bra form, men jeg valgte litt feil ski på det veldig isete føret. Alt er mulig på jaktstarten, sier han.

Langrennskanonen Lars Berger tok det ganske så rolig i sporet i dag, og havnet 51 sekunder bak til tross for at han bare skjøt en bom, til 11. plass. 

Til NRK røpet han at han hadde falt på andrerunden.

- Men ni treff er jeg veldig fornøyd med, sier han.