Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir tatt en beslutning når jeg kommer hjem

Gamsten om «han kan ikke løpe»-slakten.

I GODT HUMØR: Morten Gamst Pedersen sier han ikke er sur etter at en ledende Blackburn-skikkelse kritiserte ham offentlig denne helga. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
I GODT HUMØR: Morten Gamst Pedersen sier han ikke er sur etter at en ledende Blackburn-skikkelse kritiserte ham offentlig denne helga. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Morten Gamst Pedersen har fått en unnskyldning av Venkys-rådgiver Shebby Singh etter å ha blitt sammenliknet med en pensjonist under et møte mellom Blackburn-ledelsen og supporterne i helga.

Lørdag møtte han eierne og manageren for å prate ut om situasjonen. Torsdag blir det klart hva som blir utfallet av det hele.

- Det er ikke så mye å si. Jeg fikk fort vite alt som var sagt og gjort av dem, og vi hadde et møte med både eiere og manageren og alle, vi har pratet ut. Nå er det viktig for meg å fokusere på landslaget mens jeg er her, så blir det tatt en beslutning når jeg kommer hjem på torsdag, sier Gamsten til Dagbladet.

Ikke sint eller sur
Han vil ikke gå inn i detaljer på hva som vil bli avklart torsdag, men posisjonen i klubben er åpenbart usikker. Gamst Pedersen har vært blant de mest lojale spillerne i flere år, og det er klart han liker dårlig å bli angrepet av sin egen ledelse.

- Hva som blir utfallet, får vi ta da. Han (Shebby Singh) har sagt det han har sagt, og jeg har ikke noen kommentarer til akkurat det. Det har jeg sagt til eierne og managerene direkte, det føler jeg er den rette veien å gjøre det.

- Føler du at de prøver å gjøre situasjonen ubehagelig for deg i et forsøk på å bli kvitt deg?

- Ubehagelig og ubehagelig, man vil jo ikke at det skal skje, men ting har skjedd, og det er ikke så mye mer å si. Vi hadde et møte på lørdag, jeg sa hva jeg følte og mente, og de sa selvfølgelig det de følte og mente, sier Gamst til Dagbladet.

- Hvordan var stemningen på det møtet?

- Jeg var hverken sint eller sur, vi er voksne mennesker som må kunne snakke sammen. Det gikk helt fint for seg, men det var en del ting som ble sagt, og vi får ta det til etterretning når vi er tilbake etter landskampen. Vi får se. Jeg har to år igjen av kontrakten, det er det som er fakta. Vi får se hva som skjer i løpet av uka, sier han, og vil heller ikke inn på hvilken type tilbud som vil være godt nok til å lokke ham vekk fra den kontrakten.

Feiret med rullatorgest
Morten Gamst Pedersen scoret for Blackburn mot irske Cork i treningskamp i helga, med et vakkert frispark.

To av spillerne markerte anledningen ved å fleipe-mime rullatorer etter å ha gratulert sin norske spillerkollega (se klippet her). Gamst er veldig glad for støtten han har fått fra troppen og supporterne.

- All ære til dem, jeg har hatt kjempestøtte fra alle i spillergruppa, og de har stått bak meg hele veien. Det skal de ha all ære for. Det gjelder også supporterne som har uttrykt støtte, sier han.

30-åringen mener også at han har holdt kroppen godt vedlike siden nedrykket i vår.

RULLESTOL-FEIRING: To av Gamstens Blackburn-kolleger fleipet med lederuttalelsene etter nordmannens scoring i helga. Skjermdump: YouTube
RULLESTOL-FEIRING: To av Gamstens Blackburn-kolleger fleipet med lederuttalelsene etter nordmannens scoring i helga. Skjermdump: YouTube Vis mer

- Jeg føler meg i fin form, det går bra. Jeg har spilt i de fire siste kampene, jeg har vært med og scoret mål, fire på fire det er morsomt, sier han.

Drillo: - Har vært under pari
Landslagssjef Egil Drillo Olsen uttalte nylig at Morten Gamst Pedersen har en del å revansjere, men synes likevel Gamst Pedersen har blitt dårlig behandlet.

- Treneren (Kean) sier samtidig at han vil satse på ham, så det høres ut som litt dårlig ledelse, spør du meg. Jeg synes det høres veldig rart ut, uansett, sier Drillo til Dagbladet om uttalelsene fra Shebby Singh.

Samtidig er også landslagssjefen klar på at midtbanemannen har forbedringspotensial etter en svak forrige sesong.

- I de siste landskampene har han vært litt under pari, det er riktig. Han tilhører den rutinerte, eldre garden her som må jobbe for å holde alle disse unggutta bak seg. Det er mange av de, sier han.

- Hva spesifikt er det Gamst må bli bedre på?

- Som førsteforsvarer kan han bli bedre. Og normalt har han jo en god pasningsfot, men har ikke vært like heldig i de siste kampene, sier Drillo.

Dagbladet har vært i kontakt med Morten Gamst Pedersens agent Rune Hauge, som ikke ønsker å utdype noe mer enn Blackburn-proffen hva som vil skje i samtalene med klubben etter landslagssamlingen.

Hauge ønsker heller ikke å si om det finnes konkrete tilbud til Gamsten fra andre steder, men fastslår som klienten sin at det nok er mulig å si mer i løpet av uka.

DÅRLIG LEDELSE: Landslagssjef Egil Drillo Olsen er enig i at Gamsten har ting å rette på etter siste sesong, men skjønner ikke helt fremgangsmåten til Blackburn. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
DÅRLIG LEDELSE: Landslagssjef Egil Drillo Olsen er enig i at Gamsten har ting å rette på etter siste sesong, men skjønner ikke helt fremgangsmåten til Blackburn. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media