Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir teit å stå her og si det

Men det Hattestad jublet for i 2009 var bare sorgen i går.

GREIDE IKKE Å HENGE MED: Ola Vigen Hattestad (nummer 3) kom seg greit ut fra starten, men måtte slippe raskt opp den første bakken. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
GREIDE IKKE Å HENGE MED: Ola Vigen Hattestad (nummer 3) kom seg greit ut fra starten, men måtte slippe raskt opp den første bakken. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| WHISTLER (Dagbladet): Ola Vigen Hattestad var godt fornøyd i våres da FIS - med Vegard Ulvang i spissen - besluttet å fjerne B-finalene i sprint fordi det ble et dødpunkt i tv-sendingene.

Han tok imidlertid et viktig forbehold: Pausen mellom semifinalene og finalen måtte ikke bli vesentlig kortere.

I gårsdagens OL-finale rakk han imidlertid knapt å komme seg tilbake til start etter å ha nedkjempet Emil Jönsson i det siste semifinaleheatet.

For korte pauserDet hjalp definitivt ikke da Nikita Krijukov og Aleksander Panzjinskij - på bestilling fra treneren - satte opp et morderisk tempo opp den første motbakken og parkerte alt av rødkledde konkurrenter. Fjorårets verdensmester endte til slutt på fjerdeplass.

- Synes du pausene er for korte?

- Ja, det synes jeg. Vi hadde kanskje 10 minutter på oss, og det er litt for lite. De andre hadde nesten dobbelt så mye. Det betyr litt det, sier Vigen Hattestad til Dagbladet.

- Synes du systemet er urettferdig?

- De endret på det i fjor vår da de fjernet B-finalen. Jeg jublet for det fordi jeg synes de er kjedelige å gå (ikke at Hattestad har for vane å være i B-finalen, journ.anm.). Men jeg skulle gjerne hatt B-finalen i dag. Da ville det blitt en lenger pause, og jeg tror det ville vært mer jevnt i finalen.

- Så det du jublet før er du lei deg for nå?

- Ja, vi fikk lovnader om like lange pauser. Det er teit å stå her og si det. Men jeg synes det er mer rettferdig.

- Hva brukte du pausen til?

- Jeg rakk ingenting. Mixed zone var rekordlang å komme seg gjennom, så var det bare å jobbe bort, drikke litt og allerede da begynte de å rope oss inn til start, sier Hattestad.

Aune: - Ingen vits å diskuterePetter Northug ser absolutt poenget til lagkompisen.

- Jeg synes det var for kort pause, og da skjønner jeg at Ola synes det, sier han til Dagbladet.

- Etter at de tok vekk B-finalen kunne de kanskje lagt inn noen minutter ekstra pause. Det er fair i forhold til dem som går den siste semifinalen. Du rekker ikke roe ned og få pause.

Trener Ulf Morten Aune ser imidlertid ingen grunn til å gjøre noe nummer ut av den korte pausen.

- Det er ingen vits i å diskutere. Det er en kjensgjerning at det er ti minutter kortere pause. Petter og Ola var «kake» etter semifinalen, det kostet masse å kjempe ned Jönsson, sier han til Dagbladet.

Av den grunn trodde han mest på Øystein Pettersen i finalen.

- Øystein hadde den klart beste sjansen, sier Aune.

Kan få revansj på lagsprintØystein Pettersen antydet at det kom til å bli blues på gitaren i huset til sprintgutta i kveld, og i så fall kommer nok munnspillet Ola Vigen Hattestad kjøpte i Canada til sin rett.

For ham var det tungt å måtte slippe så tidlig.

- Jeg håpet å gli dem inn nedover og være i en god posisjon før den andre bakken. Men jeg så jeg var for langt bak, og uten noe trøkk i beina var jeg sjanseløs. Jeg er selvfølgelig skuffa, det er medalje i OL som teller. Jeg ble nummer ni i Torino sist, og veit at sjette-, sjuende- eller åttendeplass ikke er verdt noen ting. Det er bare medalje som teller, sier han.

Kanskje får han oppreisning på lagsprinten. Laget er ennå ikke tatt ut, og Ulf Morten Aune røper at Petter Northug er en brennheit kandidat til å gå. Den andre plassen står mellom Hattestad og Pettersen.

SLITEN: Ola Vigen Hattestad var helt ferdig etter finaleløpet, der han ble nummer fire. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
SLITEN: Ola Vigen Hattestad var helt ferdig etter finaleløpet, der han ble nummer fire. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!