Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir tøft når du slipper inn mål etter seks minutter

Solskjær etter 2-0-tap mot United.

TRE STRAKE: Ole Gunnar Solskjær har sett Cardiff tape tre strake seriekamper. Foto: REUTERS/Darren Staples
TRE STRAKE: Ole Gunnar Solskjær har sett Cardiff tape tre strake seriekamper. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man. United - Cardiff 2-0

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Det ble ingen drømmeretur for Ole Gunnar Solskjær til Old Trafford. Manchester Untied ble for sterke for Cardiff.

- Det blir tøft når du slipper inn mål etter seks minutter. Vi spilte bedre etter hvert, men ikke nok til å skape store sjanser, sier Solskjær til BBC etter kampen.

Scoringer av Robin van Persie etter seks minutter og Ashley Young etter 59 minutter sørget for 2-0 til hjemmelaget og en opptur for manager David Moyes.

Cardiff slet med å spille seg til store sjanser og United hadde grei kontroll gjennom hele kampen.

- Vi hadde sjanser til å score flere enn to. Seieren var viktig for hele laget. Og det var fint å komme i gang og fansen var fantastiske. Jeg er blitt godt mottatt av spillerne og jeg synes vi spilte en god kamp, sier United-debutant Mata ifølge BBC.

Dette var Solskjærs tredje strake tap i serien etter at han ble Cardiff-manager.

1-0:  Robin van Persie stanget United i ledelsen etter seks minutter på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
1-0: Robin van Persie stanget United i ledelsen etter seks minutter på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

- Det var spesielt å være her i dag. Det er rart når supporterne roper på en mann, og han er på bortebane, sier Solskjær med et smil til TV 2.

- Vi må bli bedre på den siste tredjedelen. Men det håper jeg vi får med Jones og Zaha, forhåpentligvis. Vi må starte å plukke poeng framover, sier Solskjær.

Glad Moyes Alle de tre nordmennene Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget var benket fra start for waliserne. Dæhli kom inn de siste 12 minuttene og fikk viste seg fram på Uniteds storstue.

- Jeg merket det var spesielt med en gang jeg kom innpå. Det er synd vi ikke fikk med oss et bedre resultat, for vi spilte fin fotball til tider, sier Dæhli til TV 2.

United-sjef Moyes kunne endelig glede seg over seier.

- Vi holdt nullen og scoret noen mål, noen spillere er tilbake fra skade og Mata debuterte. Han ga oss en hel del i dag. Han klarte seg bra. Vi vet hvor god han er, sier Moyes til BBC.

Gledelig for United-fansen var det at van Persie også var tilbake.

- Å få Robin og Rooney tilbake blir viktig, sier Moyes.

Nådeløse Robin Ole Gunnar Solskjær ble hyllet av United-fansen og publikummet på Old Trafford før kampen - men nordmannen fikk seg en kraftig smell i ansiktet seks minutter ut i kampen.

STJERNETREFF: Manchester Uniteds Ashley Young scoret 2-0-målet mot Cardiff i 2. omgang. Foto:  REUTERS/Darren Staples
STJERNETREFF: Manchester Uniteds Ashley Young scoret 2-0-målet mot Cardiff i 2. omgang. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Cardiff startet svakt, og United var nådeløse.

Patrice Evra la inn fra venstre og fant Antonio Valencia på fire-fem meter. Kantspilleren headet rett på Cardiff-keeper Marshall, men returen havnet hos Van Persie.

Nederlenderen trengte to forsøk, men klarte til slutt å heade inn 1-0.

Dermed hadde Solskjærs menn fått en marerittstart på «Drømmenes teater».

United fortsatte å styre kampen etter scoringen og van Persie fikk en ny stor sjanse rundt halvveis i omgangen. Heldigvis for Cardiff var spissen unøyaktig og skjøt rett utenfor lengste stolpe.

Cardiff skapte noen småsjanser i 1. omgang, men ikke nok til å overliste keeper David De Gea som gikk til pause uten de helt store involveringene.

Young-kanon Manchester United styrte spillet også etter pause og Cardiff slet med å holde unna.

Etter 59 minutter rev Ashley Young seg fri på venstresiden. Kanten dro seg inn i banen og banket ril fra rundt 20 meter. Skuddet føk i det lengste hjørnet til 2-0.

Dermed stå det vanskelig ut for gjestene å ta med seg poeng fra Manchester.

Antonio Valencia var nære å legge på til 3-0 med rundt kvarteret spilt, men skuddet fra 10-12 meter traff stolpen.

Med 12 minutter igjen på kampuret kom Mats Møller Dæhli inn til sin Premier League-debut, bare 18 år gammel. Ved hans side sto manager Solskjær og klappet Noone av banen - og Dæhli inn på sin gamle hjemmebane. Dæhli var tidligere en del av Uniteds ungdomsakademi.

Hele Norges coronakart