Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det blir utvilsomt spesielt for meg

Mikkelsen tilbake i Rally Storbritannia.

TIL WALES: Rallyføreren Andreas Mikkelsen er på plass i Wales til sesongens siste VM-runde. Foto:   AFP PHOTO / LEHTIKUVA /  MIKKO STIG
TIL WALES: Rallyføreren Andreas Mikkelsen er på plass i Wales til sesongens siste VM-runde. Foto: AFP PHOTO / LEHTIKUVA / MIKKO STIG Vis mer

Andreas Mikkelsen går torsdag i gang med et veldig spesielt Rally Storbritannia. Det var i Wales nordmannen debuterte i rally-VM.

Rallysirkuset starter på sesongens siste VM-runde torsdag. Mikkelsen håper han kan gjøre det sterkt på de walisiske veiene, som han kjenner godt fra før.

- Det blir utvilsomt spesielt for meg. Jeg kjørte mitt første løp her da jeg var 17 år. Mest erfaring fikk jeg året etter og i 2010, da jeg vant i SWRC-klassen, sier Mikkelsen.

Mikkelsen og kartleser Mikko Markkula skal likevel få litt å bryne seg på. Krevende værforhold og gjørme er blant utfordringene.

- Det er noen nye etapper, men jeg føler at løpet passer meg bra. Spesielt Great Orme-etappen, hvor jeg har hatt etapperekorden siden 2006, gleder jeg meg til å kjøre, sier rallyføreren.

24-åringen ligger på 10.-plass i VM-sammendraget etter 12 av 13 løp. Mads Østberg ligger på 6.-plass.

(NTB)