- Det blir vanskelig for Solskjær å få en ny toppjobb

Tror Solskjærs rykte skades kraftig etter Cardiff-jobben.

CARDIFF (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs tid som Cardiff-manager nærmer seg slutten.

Dagbladet er på plass utenfor klubbens treningsanlegg, som ligger rundt 20 minutter med bil utenfor byens sentrum. Der er også britiske Sky Sports representert. Kanalen meldte allerede i går at nordmannen er ferdig i jobben, bare 259 dager etter at han ble ansatt av den eksentriske eieren Vincent Tan.

- Vi forventer en uttalelse fra Cardiff City nå i dag tidlig hvor de bekrefter at Ole Gunnar Solskjær har forlatt klubben. Det var møter mellom Solskjær og styreformann Mehmet Dalman i går, der de ble enige om å skille veier. Det betyr slutten for Ole Gunnar Solskjær her i Cardiff, sier Graham Thomas til Dagbladet.

Skadet rykte Sky Sports-reporteren tror nå det vil bli nærmest umulig for Solskjær å få seg en ny trenerjobb på balløya.

- Jeg tror det blir vanskelig for ham å få en ny toppjobb i Premier League, kanskje også i Championship. Jeg tror han kanskje må utenlands og lede et lag et annet sted i Europa som et springbrett inn til britisk fotball igjen, sier Thomas.

VENTER PÅ NYHETEN: Sky Sports-teamet venter på nyheten om at Ole Gunnar Solskjær har fått sparken som Cardiff-manager. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
VENTER PÅ NYHETEN: Sky Sports-teamet venter på nyheten om at Ole Gunnar Solskjær har fått sparken som Cardiff-manager. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

Han har fulgt Cardiff tettere enn de fleste i en årrekke. Selv om Solskjær har tapt 15 kamper av 25 mulige i seriesammenheng som sjef for det walisiske hovedstadslaget, mener Thomas at 41-åringen fortsatt er godt likt av fansen.

- Han er fremdeles veldig populær. Det er mye respekt for det han har gjort som spiller i Manchester United. Jeg tror også at folk liker ham fordi han er en fin fyr. Han er hyggelig og høflig.

- Men det handler om resultater - og de har vært veldig dårlige. Jeg tror fansen har begynt å miste tålmodigheten med ham som manager.

- Uungåelig Etter at Solskjær overtok Cardiff i januar, har han brukt mye penger til å hente nye spillere for å forme sitt eget lag. Det har likevel ikke gitt positive utslag på tabellen, hvor laget nå ligger på 17. plass i Championship, med bare åtte poeng etter sju kamper.

Det er det som nå får ut til å få verst tenkelig konsekvenser.

VIL SLITE MED Å FÅ NY JOBB: Dagbladet er på plass på Cardiffs treningsanlegg som ligger i Vale of Galmorgan. Det er også Sky Sports-reporteren Graham Thomas. Han følger Cardiff tett, og tror Solskjær vil få store problemer med å finne en ny arbeidsgiver i Storbritannia. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
VIL SLITE MED Å FÅ NY JOBB: Dagbladet er på plass på Cardiffs treningsanlegg som ligger i Vale of Galmorgan. Det er også Sky Sports-reporteren Graham Thomas. Han følger Cardiff tett, og tror Solskjær vil få store problemer med å finne en ny arbeidsgiver i Storbritannia. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

- Det var uungåelig at han ville forlate klubben om resultatene ikke ble bedre. Det er kanskje litt tidligere enn folk forventet, men ting tyder nå at han er på vei ut, sier Thomas.

Dagbladet følger utviklingen i Solskjærs managerfremtid tett og kommer tilbake med mer så fort det skjer noe.